Cea mai modernă sală polivalentă din România a fost deschisă la Pitești. Are dotări de ultimă generație

0
0
Publicat:

Joi, 8 decembrie, a fost inaugurată oficial Pitești Arena, care poate fi considerată cea mai modernă sală polivalentă din țara noastră, cu 4.100 locuri și dotări de ultimă generație.

Pitești Arena are 4.100 locuri FOTO Denis Grigorescu
Pitești Arena are 4.100 locuri FOTO Denis Grigorescu

Deschiderea oficială a Pitești Arena a fost făcută cu ocazia Campionatelor Naționale de Karate, găzduite de municipiul Pitești până pe 10 decembrie, competiție la care participă 485 de sportivi din toată țara.

Alături de Cristian Gentea, primarul Piteștiului, la festivitatea de deschidere au participat numeroși oficiali, printre care Attila Czeke – ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu – vicepreședintele Senatului, Mihai Covaliu – președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Carmen Tocală – președintele Federației Române de Baschet, Florentin Marinescu – președintele Federației Române de Arte Marțiale, Gica Dobrin – soția marelui fost fotbalist Nicolae Dobrin și Olguța Vasilescu – primarul Craiovei.

”Ceea ce vedeți e doar un început. În ianuarie 2023, vom inaugura unul dintre cele mai moderne bazine olimpice din România, iar tot anul viitor va începe construcția viitorului stadion ”Nicolae Dobrin”, un stadion la cele mai înalte standarde internaționale”, a declarat Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Sala de forţă şi sala de recuperare, din incintă, sunt dotate cu aparate de ultimă generaţie. O mare parte dintre scaune sunt de culoare violet, pentru a onora tradiţia şi performanţele clubului local FC Argeş, de două ori câștigător al campionatului României.

Pitești Arena are o capacitate totală de 4.100 de locuri, dotări de ultimă generaţie şi este omologată pentru a găzdui competiţii naţionale şi internaţionale în diferite sporturi, dar și concerte. Noua sală polivalentă are, deocamdată, doar 210 locuri de parcare, însă la începutul anului viitor, la doar câteva sute de metri de Pitești Arena, va începe construcția unei parcări subterane ce va avea în total 500 de locuri.

Valoarea investiţiei în Pitești Arena  se ridică la 110 milioane lei, fiind suportată în întregime de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările au început în luna iunie 2020, iar constructorul este firma Con-A din Sibiu.

Mihai Covaliu: „Un act de speranță”

„Această sală polivalentă ultramodernă deschisă la Pitești este confirmarea tradițiilor sportive ale acestui oraș care a dat foarte mult României pe plan sportiv”, a spus ministrul Attila Czeke.

Și Mihai Covaliu, președintele COSR, a apreciat faptul că în România se investește în arene sportive. „E un lucru normal ce se întâmplă. Ne dorim cu toții să vedem constant astfel de normalități. Mă bucur să văd în sală mulți copii. Ce se întâmplă la Pitești, această inaugurare a Pitești Arena, este un act de speranță pentru toți cei care au nevoie de acte sportive, de investiții în sport”, a precizat Mihai Covaliu.

Pitești Arena este amplasată la doar trei kilometri de centrul oraşului şi la aproape cinci kilometri de ieşirea pe autostrada Piteşti-Bucureşti. Noua sală polivalentă de la Pitești este cea de-a treia inaugurată în acest an, după cele de la Oradea și Bistrița. Alte săli polivalente sunt în execuție la Turda, Constanța, Brașov și Tulcea.

În august 2023, Pitești Arena va găzdui Campionatul European de Baschet U16, Grupa B, ce se va desfășura în perioada 4 - 13 august 2023.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite