Cea mai cunoscută balerină din SUA, inspirată de „rusoaica“ Nadia Comăneci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misty Copeland a devenit în 2015 prima femeie de culoare căreia i s-a atribuit rolul de prim balerină la American Ballet Theatre.

Povestea lui Misty Copeland, Cenuşăreasa baletului american, începe cu o viaţă de familie zbuciumată. Este al doilea copil din cea de-a doua căsnicie a mamei sale, şi nu şi-a văzut deloc tatăl între vârstele de 2 şi 22 de ani.

A început baletul abia la 13 ani, iar talentul ei înnăscut a ieşit atât de repede la iveală încât la vârsta de 15 ani a început o bătălie legală pentru custodie între mama lui Misty şi profesorii ei de balet, care erau şi tutorii copilului.

Misty Copeland a ieşit cu multe cicatrici din această poveste, însă steaua ei a strălucit an de an pe marile scene ale lumii, astfel încât în iunie 2015 ea a fost numită prim balerină la American Ballet Theatre, devenind astfel prima femeie de culoare care primeşte o poziţie atât de înaltă în această lume.

Într-una din carţile ei autobigrafice,Misty Copeland vorbeşte despre influenţa pe care a avut-o Nadia Comăneci asupra carierei, ei, ea povestind că a încercat de mică să imite mişcările gimnastei din Oneşti.

Într-un articol realizat recent de englezii de la The Guardian se vorbeşte de asemenea despre impactul pe care l-a avut Nadia Comăneci asupra balerinei americane, însă jurnaliştii vorbesc eronat despre „gimnasta rusă“. 

Misty Copeland a apărut pe coperta Time în 2015, a fost inclusă pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume în acelaşi an, a realizat un interviu cu Barack Obama, a jucat pe Broadway, a interpretat-o pe Julieta şi a fost eroina filmului documentar A Ballerina's Tale. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite