Ce înseamnă timpul cu care Popovici a câștigat proba de 100 m liber. Unde se situează românul în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Popovici a început perfect Campionatele Naționale în bazin scurt de la Otopeni și care reprezintă ultima etapă de pregătire în regim de concurs pentru Campionatele Europene din decembrie. Timpul realizat de starul român, de 46,76 secunde, reprezintă a 4-a cea mai bună performanță din lume în acest sezon, dar e departe de cele mai bune rezultate ale lui David.

David Popovici vrea să ajungă în formă maximă la Europenele de luna viitoare. Foto Getty images
David Popovici vrea să ajungă în formă maximă la Europenele de luna viitoare. Foto Getty images

Popovici participă în această săptămână la Campionatele Naționale de natație și și-a respectat ieri statutul de favorit, impunându-se în proba de 100 m liber, cu timpul de 46,76 secunde. Este un rezultat bun, încurajator pentru Europenele în bazin scurt din decembrie, care vor avea loc tot la Otopeni.

Timpul lui David Popovici este al 4-lea cel mai bun din lume pe această distanță în actualul sezon. Doar Maxime Grousset (45,79 secunde), Nandor Nemeth (46,45 secunde) și Dylan Carter (46,60 secunde) au avut performanțe mai bune în actuala stagiune. Aceștia vor fi principalii adversari ai lui David în competiția de luna viitoare.

Anul trecut a înotat cu o secundă mai repede

Față de timpul din precedentul concurs la care a participat (47,22 secunde), Memorialul Michel Bally (Elveția), desfășurat în luna octombrie, românul este pe un trend ascendent. Totuși, performanța de ieri este departe de recordul personal al lui David Popovici pe această distanță. La Mondialele de la Melbourne de anul trecut, fenomenul natației a terminat cursa în 45,64 secunde (record mondial al juniorilor), timp care nu a fost suficient pentru o medalie, românul terminând finala pe locul 4.

În luna decembrie este programat ca David să ajungă în în formă maximă. "E un start decent, e prima zi la Campionatele Naționale, urmează trei zile de competiție și mă bucur că sunt aici și am șansa să mă încălzesc cumva în competiție pentru Europenele în bazin scurt, care se țin tot aici.

Se declară mulțumit și în grafic

Sunt foarte mulțumit de timpul meu, sunt în grafic și de-abia aștept să văd cât de rapid pot să fiu, adică să perfecționez această cursă pentru Campionatele Europene, care contează cel mai mult pentru mine. Sunt senior, cresc, sper să-mi depășesc timpii personali", a spus Popovici, citat de gsp.ro.

David Popovici va mai concura în alte 3 probe la Campionatele Naționale în bazin scurt. Azi va înota la 200 m liber (finala e la ora 18.20), sâmbătă la 100 m mixt (finala e la ora 19.20) și duminică la 50 m liber (finala e la ora 17.30).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite