Cazul Simona Halep, analizat de jucătorul suspendat 15 ani pentru dopaj. Ce se va întâmpla la TAS cu românca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wayne Odesnik, acum în vârstă de 37 de ani, era pe locul 77 ATP în aprilie 2009. Un an mai târziu, el a fost prins dopat și suspendat doi ani din tenis. Cum și-a recunoscut vina și a colaborat cu ITIA, americanului i s-a redus pedeapsa la un singur an.

Simona Halep, în goana după reducerea pedepsei. Foto Getty images
Simona Halep, în goana după reducerea pedepsei. Foto Getty images

În Odesnik a recidivat, fiind depistat din nou pozitiv, iar de data aceasta pedeapsa a fost cruntă: 15 ani de suspendare, ceea ce i-a pus capăt carierei. Fostul jucător profesionst a explicat acum, în mediul online, ce se va întampla cu Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după ce în primă românca a fost suspendată timp de 4 ani pentru dopaj. El este convins că, dacă Simona Halep va lupta din toate puterile, cel mai probabil se va alege cu o pedeapsă înjumătățită, de doi ani de suspendare.

„Cineva care a trecut prin acest proces este sută la sută neputincios, iar drepturile sale sunt foarte limitate. Să scurtez, ce se va întâmpla cel mai probabil la TAS este că suspendarea Simonei Halep se va reduce de la patru ani la doi ani”, a scris pe Facebook Wayne Odesnik, care a subliniat că procesul este foarte costisitor.

O vede revenind la Jocurile Olimpice din 2024

Acesta a completat: „Totuși, ca acest lucru să se întâmple, cel mai probabil Simonei îi va lua cel puțin șase luni pentru a face apel, așa că, atunci când i se va reduce sancțiunea (cu siguranță are banii necesari să facă apel), nu va mai fi jucat deja de aproape doi ani.

Wayne Odesnik a pus racheta deoparte după ce a fost suspendat 15 ani din tenis. Foto Wikipedia
Wayne Odesnik a pus racheta deoparte după ce a fost suspendat 15 ani din tenis. Foto Wikipedia

Așadar, cel mai fericit scenariu este că va reveni până la Jocurile Olimpice de anul viitor. Cel mai sumbru scenariu este că va juca în 2025. În orice caz, eu cred că o vom revedea pe teren, dar procesul este unul extrem de scump și epuizant. Sper că va avea parte de liniște, dar cei de la ITF sunt cei mai răi”, a încheiat Wayne Odesnik comentariul postat pe Facebook și pe Twitter.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite