Cazul doctorului care abuza sexual gimnaste: ce se întâmplă acum cu Bela şi Martha Karolyi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Larry Nassar, care a abuzat sexual gimnastele din lotul SUA, îşi va petrece tot restul vieţii în închisoare.

Pe măsură ce acest scandal a luat amploare, în afara lui Nassar şi alte persoane au fost puse sub acuzare, au fost concediate sau au fost eliminate din viaţa publică.

Astfel, NY Times scrie că preşedintele federaţiei de gimnastică, Steve Penny, a fost forţat să demisioneze în 2017, iar miercuri el a fost arestat pentru că ar fi încercat să distrugă  probe din dosarul Nassar.

Mulţi alţi oficiali trag ponoasele de pe urma acestui scandal. Printre ei, şi soţii Karolyi.

În ianuarie, federaţia de gimnastică a tăiat orice legătură cu centrul naţional de pregătire din Texas, cunoscut sub numele Karolyi Ranch, ferma fiind mai apoi închisă. Asta după ce Simone Biles a lansat un atac virulent la adresa federaţiei, pentru că nu a încetat de îndată orice legătură cu locul în care s-au produs multe dintre abuzuri.

Martha şi Bela Karolyi, care s-au retras de la coordonarea lotului, au declarat că nu ştiau despre abuzurile doctorului,  însă totul se va decide după un nou proces. O gimanstă, Sabrina Vega, a intentat un proces contra soţilor Karolyi şi a federaţiei, pentru că nu au protejat îndeajuns gimnastele.

Mai multe sportive s-au alăturat acestui demers, iar procurorii încearcă acum să afle dacă soţii Karolyi aveau sau nu cunoştinţă de abuzurile doctorului Nassar şi dacă puteau în vreun fel să oprească agresiunile, scrie NY Times. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite