Cât a costat montarea gazonului hibrid pe Arena Naţională. Ce alte modernizări vor mai fi făcute la stadion VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arena nationala wikipedia

Primăria Capitalei a anunţat, joi, într-un comunicat, stadiul în care se află lucrările de la Arena Naţională, în vederea Campionatului European de fotbal.

Stadionul care va găzdui patru meciuri la turneul final din această vară a fost suspus mai multor lucrări de modernizare, cea mai importantă dintre ele fiind înlocuirea gazonului natural cu unul hibrid. Noua suprafaţă de joc a fost adusă din Italia şi este formată dintr-o combinaţie între gazonul natural şi cel sintetic, costurile de achiziţie, montare şi asigurare a mentenanţei ridicându-se la aproximativ 2,2 milioane de lei, fără TVA.

"Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vederea găzduirii celor 4 meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară. Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic). Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ 2 săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenanţă). Producţia de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive.

Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice. Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condiţiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului. 

Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena EURO 2020.

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei", a anunţat, pe pagina oficială de Facebook, Primăria Municipiului Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite