„Bunicul“ Mondragon. Columbianul a devenit cel mai vârstnic jucător din toată istoria Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recordul lui Mondragon va fi foarte greu de egalat
Recordul lui Mondragon va fi foarte greu de egalat

Portarul columbian Faryd Mondragon a devenit cel mai în vârstă jucător care a jucat vreodată la o ediţie a Cupei Mondiale, la vârsta de 43 de ani şi trei zile.

Partida Columbia - Japonia a consemnat un record la capitolul longevităţii unor jucători de fotbal. Portarul columbian Mondragon, o mai veche cunoştiinţă a României şi, în special, a lui Adrian Ilie, a fost introdus pe teren în minutul 84, devenind, astfel, la 43 de ani, cel mai vârstnic jucător care a jucat vreodată la Cupa Mondială. Mondragon a depăşit recorul camerunezului Roger Milla, care a jucat pentru naţionala sa la Campionatul Mondial din 1994, când avea 42 de ani, o lună şi opt zile.

"Sunt un privilegiat că am putut fi la un Mondial la 43 de ani", a declarat Mondragon.

VIDEO Reportaj de pe Copacabana: "Aveţi grijă la telefoanele mobile"

Mondragon a depăşit cu acest prilej alte două recorduri. Niciun jucător nu a aşteptat 16 ani, între Franţa-98 şi Brazilia-2014, pentru a participa din nou la o ediţie de Campionat Mondial. Totodată, niciun jucător nu a evoluat la două ediţii ale Mondialului la 20 de ani distanţă, aşa cum este cazul lui Mondragon, care a fost prezent şi la CM-94, scrie Mediafax.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite