Bucureştiul „tremură“ în perspectiva Europeanului de fotbal: UEFA a anunţat scenariile posibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia, mai întâi, a ajutat enorm România, salvând-o de la o ruşine mare, privind finalizarea lucrărilor pentru Euro 2020. Din păcate, acum, tot din cauza pandemiei, e posibil să pierdem partidele pentru care ne-am pregătit, cu chiu, cu vai.

Încă din noiembrie 2020, au apărut primele informaţii, potrivit cărora UEFA ia în calcul mutarea turneului final într-o singură ţară, ca să limiteze deplasările şi riscurile epidemiologice. La vremea respectivă, „Le Parisien“ a şi notat că Rusia e în pole-position, în cazul în care se va ajunge la această variantă, pe considerentul că această ţară are totul pregătit pentru Euro 2020, după ce a găzduit Mondialul din 2018.

Acum, preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a vorbit şi el despre posibilitatea ca sistemul de organizare să fie schimbat, în ceea ce priveşte turneul final. „În acest moment, planul e să avem Campionatul European în cele 12 oraşe desemnate. Bineînţeles, avem şi planuri de rezervă, în cazul în care o ţară se confruntă cu probleme. Suntem gata să organizăm competiţia în 11, 10 sau 9 oraşe. Sau chiar să ducem Euro într-o singură ţară, dacă va fi necesar acest lucru. Totuşi, sunt 99,9% sigur că vom avea Campionatul European în cele 12 oraşe pe care le-am anunţat deja“, a spus Ceferin, într-un interviu acordat pentru sârbii de la „Informer“.

Şi mai e o problemă în privinţa căreia, în acest moment, nimeni n-are un răspuns concret: prezenţa fanilor în tribune la meciurile turneului final. Potrivit Sky Sport, cei de la UEFA au câteva scenarii pregătite şi în această privinţă. Cel mai optimist prevede desfăşurarea meciurilor la capacitatea maximă a stadioanelor. Totuşi, în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare ţară, e posibil ca unele stadioane să aibă grad de ocupare de 50%, 30% sau 20%. Iar acolo unde cifrele epidemiei vor fi cu adevărat alarmante, e posibil ca meciul să se joace cu porţile închise!

„O decizie privind scenariul care va fi aplicat în fiecare oraş va fi luată la data de 5 martie“, a anunţat UEFA, printr-un comunicat.

Euro la Bucureşti

*13 iunie: Austria - Macedonia de Nord

*17 iunie: Ucraina - Macedonia de Nord

*21 iunie: Ucraina - Austria

*28 iunie: Locul 1 grupa F - Locul 3 grupa A/B/C

*Primele trei meciuri sunt din grupa C, iar ultimul din optimi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite