Brazilia fără Ronaldinho şi Pato la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru Ronaldinho (dreapta) şi Pato, antrenamentele Braziliei sunt o amintire
Pentru Ronaldinho (dreapta) şi Pato, antrenamentele Braziliei sunt o amintire

Vedetele Milanului nu vor merge în Africa de Sud. „Dinţosul“ l-a ridiculizat pe actualul selecţioner în urmă cu mulţi ani, iar atacantul e predispus la accidentări. Dunga le-a transmis celor doi jucători să-şi ia adio de la turneul care va debuta peste 99 de zile.

Ultimul meci amical al Braziliei, înainte ca selecţionerul Dunga să anunţe lotul pentru Campionatul Mondial, s-a desfăşurat, marţi seară, la Londra, pe Stadionul „Emirates", în compania Irlandei.

„Selecao" s-a impus cu scorul de 2-0, însă, la finalul partidei, s-a vorbit mai puţin despre cei care au fost pe teren şi mai mult despre cei doi fotbalişti care au absentat. Mai precis, despre Ronaldinho şi Pato. Întrebat de ce nu i-a convocat, Dunga a răspuns evaziv: „Jucătorii vin şi pleacă. Ne-am hotărât asupra echipei, rămân doar câteva aspecte de reglat".

l-a făcut de râs pe Dunga

Aspectele la care face referire Dunga sunt, aproape sigur, recuperarea fotbaliştilor accidentaţi (Luis Fabiano şi Elano) şi nu rechemarea lui Ronaldinho şi Pato la lot.

Niciunul dintre ei nu se află în graţiile selecţionerului. În cazul „Dinţosului", jurnaliştii brazilieni au descoperit un episod ce ar putea fi motivul „rupturii". În 1999, pe când Dunga îşi juca ultima carte ca fotbalist la Internacional Porto Alegre, Ronaldinho, atunci la rivala locală Gremio, l-a umilit într-un meci direct pe actualul selecţioner al Braziliei. În vârstă de 19 ani, „Dinţosul" l-a driblat pe toate părţile pe Dunga, atrăgând astfel antipatia fostului mijlocaş.

Robinho îl va înlocui

Cât despre Pato, acesta a ratat, în primul rând, convocarea pentru amicalul cu Irlanda fiind accidentat, de fragilitatea sa ţinând cont şi Dunga în vederea definitivării lotului de 23 de jucători pentru Mondialul din vară. De absenţele celor doi a profitat din plin Robinho, care a făcut „show" contra Irlandei. Primul gol al Braziliei a venit ca urmare a unei centrări a fotbalistului de la Santos (unde este împrumutat de Manchester City), deviată în proprie poartă de Andrews, pentru ca tot Robinho să închidă tabela după un triunghi spectaculos de pase cu Kaka şi Grafite.

Locul lui Robinho este garantat de Dunga: „Nu-mi pasă ce face în timpul liber atât timp cât dă totul pe teren". Marţi seară, contra irlandezilor, Brazilia a evoluat în formula: Julio Cesar - Maicon (Carlos Eduardo 84), Lucio (Luisao 82), Juan, Bastos - Gilberto Silva, Felipe Melo - Ramires (Dani Alves 65), Kaka, Robinho (Nilmar 77) - Adriano (Grafite 65).

Lotul probabil al Braziliei pentru Cupa Mondială

Portari

Julio Cesar Inter
Doni AS Roma
Gomes Tottenham

Fundaşi

Maicon Inter
Dani Alves Barcelona
Lucio Inter
Juan AS Roma
Thiago Silva AC Milan
Luisao Benfica
Gilberto Cruzeiro

Mijlocaşi

Bastos Lyon
Gilberto Silva Panathinaikos
Felipe Melo Juventus
Elano Galatasaray
Kleberson Flamengo
Ramires Benfica
Julio Baptista AS Roma
Carlos Eduardo Hoffenheim
Kaka Real Madrid

Atacanţi

Robinho Santos
Nilmar Villarreal
Luis Fabiano Sevilla
Adriano Flamengo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite