Borussia Dortmund: Foşti campioni ai Germaniei şi finalişti de Liga Campionilor. Acum „idioţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Borussia Dortmund a încheiat cu încă un eşec, 1-2 la Bremen, cu Werder, cel mai slab tur de campionat din istoria sa. După 17 etape, ocupă penultimul loc, şi a evitat, în prelungirile meciului Freiburg – Hanovra (2-2), să ajungă „lanterna roşie“ a Germaniei!

Cu Jürgen Klopp (47 de ani) la timonă, Borussia a impresionat în ultimele sezoane, când a bifat două titluri consecutive (2010-2011, 2011-2012) şi o prezenţă în finala Ligii Campionilor (mai 2013), unde a pierdut greu în faţa rivalei Bayern (1-2). 

De atunci parcă, totul s-a rupt. Klopp şi-a pierdut bagheta magică, accidentările i-au lovit cu regularitate pe titularii Borussiei, iar echipa a început să-şi piardă şi starurile, atrase mai ales de forţa lui Bayern (Götze, Lewandowski). 

Primele semne ale picajului s-au văzut la finalul sezonului 2013-2014, încheiat de Borussia pe doi, dar la 19 puncte de Bayern. Ce s-a întâmplat însă în cel actual e un veritabil dezastru!

La finalul turului, „galben-negrii“ sunt pe penultimul loc, o premieră în cei 48 de ani petrecuţi pe prima scenă din Germania. În ultima etapă a turului, Borussia a pierdut cu 1-2 la Bremen, cu Werder, cea de-a 10-a înfrângere în 17 etape! 

„A fost o reflecţie a întregului nostru sezon. Am evoluat prost în prima repriză, am făcut prea multe greşeli şi acum suntem ca nişte idioţi în zona retrogradării. Îmi asum responsabilitatea, dar vă promit că în retur lucrurile se vor schimba şi vom fi greu de învins“, a declarat Jürgen Klopp. 

Iar dacă Freiburg ar fi învins-o pe Hanovra, în ultimul meci al etapei a 17-a, duminică seară, Borussia ar fi ocupat chiar ultimul loc la finalul turului! Dar gazdele au fost egalate, 2-2, în prelungirile partidei, şi au pierdut două puncte. Freiburg are acelaşi număr de puncte (15) şi acelaşi golaveraj (-8), ca ;i Borussia, dar un gol mai puţin marcat (17 faţă de 18)! 

Pentru „galben-negrii” lui Klopp urmează şase săptămâni de vacanţă, analize la rece şi pregătire, campionatul în Germania urmând să se reia pe 30 ianuarie. 

15 puncte are Borussia în 17 etape, cu 30 mai puţin decât liderul Bayern

Citeşte şi 

VIDEO Inexplicabil. Borussia Dortmund defilează în Liga Campionilor, dar a ajuns pe ultimul loc în Bundesliga

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite