Bomba zilei: Tătăruşanu, la AC Milan! Toate detaliile unui transfer de senzaţie

0
0
Ciprian Tătăruşanu a fost integralist în ultimele două meciuri ale naţionalei, ajungând la 69 de selecţii
Ciprian Tătăruşanu a fost integralist în ultimele două meciuri ale naţionalei, ajungând la 69 de selecţii

După o aventură, în mare parte, ratată, la Lyon, unde n-a adunat decât 6 prezenţe între buturi, goalkeeper-ul de 34 de ani se întoarce în Italia, la o fostă câştigătoare a Ligii Campionilor.

Ciprian Tătăruşanu prinde, probabil, ultimul mare transfer al carierei! Şi ce transfer! Va semna pe 3 ani cu AC Milan, devenind coleg cu legendarul Zlatan Ibrahimovici! 

Informaţia a fost furnizată de jurnalistul italian, Gianluca Di Marzio. Mutarea e ca şi finalizată, urmând a fi oficializată după ce portarul român va efectua, joi, testele medicale. Odată ce se vor semna actele, Tătăruşanu va deveni al patrulea român din istoria milanezilor, după Florin Răducioiu (1993-1994), Cosmin Contra (2001-2002) şi Cristian Daminuţă (2010 -2015), după cum a notat statisticianul site-ului gsp.ro.

Va fi tot rezervă

Transferul la Milan e o uriaşă lovitură de imagine, atât pentru Tătăruşanu, cât şi pentru fotbalul românesc, într-o perioadă în care jucătorii români nu prea mai prind astfel de contracte la grupări importante din Occident.

Problema e că, aproape sigur, Tătăruşanu îşi va păstra statutul de rezervă şi la noua echipă. La Lyon, el a fost ţinut pe tuşă de Anthony Lopes, un goalkeeper excelent. La Milan, concurenţa va fi şi mai mare, titularul postului fiind Gianluigi Donnaruma (21 de ani). 

AC Milan e pregătită de Stefano Pioli (54 de ani). Echipa s-a clasat pe locul 6 din 20 la ultima ediţie din Serie A, ajungând în preliminariile Ligii Europa. Aici, milanezii îşi vor începe parcursul la 17 septembrie, urmând să întâlnească Shamrock Rovers (Irlanda), în deplasare. În prima etapă din campionat, Milan joacă în faţa celor de la Bologna, acasă, la 21 septembrie.

De-a lungul carierei, Ciprian Tătăruşanu a jucat la Juventus Bucureşti, Gloria Bistriţa, Steaua, Fiorentina, Nantes şi Lyon. Singurele trofee le-a cucerit la Steaua, două titluri (2012-2013, 2013-2014), o Cupă a României (2010-2011) şi o Supercupă a României (2013).

CITEŞTE ŞI:

Tătăruşanu, luat la preţ redus: Cât a plătit AC Milan pentru transferul portarului

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri