Beţia lui Chiricheş, prin ochii englezilor. Cum au văzut tabloidele britanice escapada fundaşului de la Tottenham

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloidele britanice au acordat spaţii largi marţi, în ediţiile online, înregistrării video cu internaţionalul român, surprins băut după o petrecere alături de foştii colegi de la Steaua. Jurnaliştii au remarcat adaptarea rapidă a fundaşului lui Tottenham la „cultura“ din Insulă.

„Daily Mail“ şi The Sun“ au comentat filmuleţul în care Chiricheş se clatină şi cade de pe picioare, la ieşirea dintr-un club, vineri seara, vizibil influenţat de aburii alcoolului. 

O petrecere, în weekendul trecut, alături de foşti coechipieri de la Steaua, a fost stropită de căpitanul naţionalei României cu nişte pahare de vin rose. Împleticirile, alunecările şi căderile lui „Chiri“ în zăpadă, la ieşirea din clubul unde fotbaliştii au sărbătorit, au fost înregistrate de paparazzii de la „Cancan“. Luni seară, filmuleţul a fost preluat iniţial de presa de la noi, apoi şi de cea internaţională. 

„Pe teren s-a ţinut mai bine“

Azi, ediţiile online ale unor publicaţii din Insulă au comentat prestaţia lui Chiricheş pe terenul alb de la Bucureşti. Iar materialul a venit ca o mănuşă tabloidelor. „Vlad the imbiber“, au titrat cei de la „Daily Mail“, un joc de cuvinte între prenumele jucătorului şi verbul „imbibe“ (a bea, a sorbi, a inhala), dar şi o aluzie, probabil, la „Vlad the Impaler“, denumirea din engleză a lui Vlad Ţepeş. „Din fericire pentru fanii lui Spurs, s-a ţinut mai bine pe teren în acest debut de sezon“, completează, cu umor, cei de la „Daily Mail“. 

„I’m Vlad fall over“ a titrat şi „The Sun“, un fel de „Sunt Vlad Împiedicatul“ sau „Căzut peste bord“, dar celălalt tabloid important din Insulă e de părere că internaţionalul român va scăpa nepedepsit de către antrenorul lui Tottenham, Tim Sherwood. 

Şi „Huffington Post“ a notat aventura lui Chiricheş din Bucureşti, dar tonul e neutru. „Vlad Chiricheş, fundaşul lui Tottenham, filmat băut“ e titlul sec dat de „Huffington Post“, pe online, însă redactorii ştirii (însoţite de materialul video cu Chiricheş) remarcă faptul că, deşi e în Anglia de doar şase luni, fundaşul lui Spurs a îmbrăţişat deja „cultura băuturii“ din Insulă, una legendară, mai ales în rândul fotbaliştilor. 

Şi ediţiile online ale unor publicaţii sportive din Spania sau Olanda, precum „Mundo Deportivo“ şi „Voetbal International“, au preluat ştirea şi filmuleţul cu jucătorul român.

Nu (prea) riscă nimic

Până marţi după-amiază, clubul Tottenham nu reacţionase la ştirea cu Chiricheş, dar sunt şanse mari ca românul să nu rişte mai mult decât o mustrare verbală din partea antrenorului Sherwood. Asta pentru că deplasarea la Bucureşti a făcut parte dintr-o minivacanţă, jucătorii lui Spurs având câteva zile libere, o raritate în condiţiile sezonului aglomerat din Anglia, din cauza eliminării din Cupa Angliei (în weekendul trecut s-au jucat meciurile din turul 4). 

De altfel, englezii mai scriu că Chiricheş va fi titular miercuri seară, în derby-ul cu Manchester City (21.45, Eurosport), din etapa a 23-a din Premier League.

„Fotbalist profesionist, băutor amator“

Primul care i-a luat apărarea lui Chiricheş pentru prestaţia ruşinoasă din afara gazonului a fost managerul Stelei, Mihai Stoica. „Vineri seara a fost seara NOASTRĂ…aşa cum am fost împreună la luptă, am fost şi la distracţie…iar noi chiar ştim să ne distrăm. La ce vânt bătea şi cum se aluneca spre dimineaţă când am plecat, şi statuile se împleticeau, deci MAI LĂSAŢI-NE ÎN PACE!!!“, a scris Stoica, pe contul personal de Facebook. 

Fostul preşedinte al LPF a găsit şi el explicaţii pentru căderile lui Chiricheş. „Haide, domnule, ce mare lucru a făcut Chiricheş? A băut şi el un spriţ acolo. El e fotbalist profesionist, dar băutor amator. Eu asta înţeleg din imaginile alea cu el, că nu e obişnuit cu alcoolul. Păi, dacă le avea, tată, cu spriţul, nu cădea niciodată! Ăia din Anglia pot să râdă de el doar că nu rezistă la băutură, nu că a căzut. La cât beau ăia prin Premier League…“, a spus Dragomir, pentru Fanatik. 

Petre Grigoraş, antrenorul lui Chiricheş la Pandurii, a completat şi el tabloul unui fotbalist liniştit, fără probleme cu băutura, dar care a sărit calul. 

„Dacă ar fi fost un jucător de genul, l-aş fi ghicit. El e un profesionist. Orice jucator mai are câte o ieşire. Nu l-aş condamna pentru absolut nimic. Nu îl criticaţi prea mult, e un jucător fantastic. Poate a făcut o prostie, însă e un băiat cuminte“, a susţinut Petre Grigoraş, la DolceSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite