Benzema, scandal monstru în Arabia Saudită: Victima sa a fost dată afară de club. Urmează o mutare-bombă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabia Saudită și-a umplut prima ligă de fotbaliști uriași, însă realitatea e că mulți dintre ei s-au dus în Asia, nu ca să facă performanță, ci pentru o „vacanță liniștită“ pe bani grei, departe de rigorile fotbalului de nivel înalt din Europa. Cazul Karim Benzema (35 de ani) demonstrează fix această realitate.

Karim Benzema a fost adus la Al-Ittihad de la Real Madrid cu surle și trâmbițe
Karim Benzema a fost adus la Al-Ittihad de la Real Madrid cu surle și trâmbițe

Cât timp a fost la Real Madrid, vârful francez a fost un etalon al profesionalismului. Și o „mașină de goluri“. Ajuns în Arabia Saudită în vară, la Al-Ittihad Jeddah, Benzema are, deocamdată, 12 meciuri, 6 goluri și 3 pase decisive. Un bilanț bun, în spatele căruia s-a aflat însă un conflict tot mai mare cu antrenorul portughez, Nuno Espírito Santo (49 de ani). Acesta tocmai a plătit prețul pentru această situație tensionată, fiind demis!

Adus la Al-Ittihad înaintea lui Benzema, în iulie 2022, tehnicianul portughez a rezistat în 52 de meciuri pe banca formației saudite: 36 de victorii, 9 remize, 7 înfrângeri. Golaveraj: 111-42. Bilanțul i-a adus două trofee: titlul (2022-2023) și Supercupa Arabiei Saudite (2022-2023). Aceste performanțe n-au contat însă pentru șefi, care au ales să se debaraseze de Espírito Santo pentru a-i face pe plac lui Benzema.

Așadar, lui Espírito Santo i s-a arătat ușa, drept pretext fiind folosit parcursul din campionat. Pentru că, la ora actuală, Al-Ittihad are, într-adevăr, un sezon slab pe plan intern. După 12 etape, campioana en-titre e doar pe locul 6 din 18, cu 21 de puncte. Și fără victorie de cinci etape (trei remize și două eșecuri). Iar distanța de locul 1, ocupat de Al-Hilal Riad (32 de puncte), se tot mărește.

Cu Nuno Espírito Santo dat afară, Al-Ittihad pregătește acum marea lovitură: aducerea lui Zinedine Zidane (51 de ani) pe bancă. Adică, un conațional al lui Benzema cu care acesta se află în relații excelente, încă de când amândoi erau la Real Madrid. De altfel, Zidane a și pregătit ultima dată formația blanco, între martie 2019 și iunie 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite