Benzema, Courtois şi De Bruyne, nominalizaţi pentru titlul de ”jucătorul anului” de UEFA

0
0
Benzema

UEFA a anunţat, astăzi, că Thibaut Courtois, Karim Benzema şi Kevin de Bruyne sunt top 3 fotbalişti nominalizaţi pentru titlul de Jucătorul Anului în sezonul 2021/2022.

Francezul Karim Benzema (Real Madrid) a fost ales jucătorul sezonului 2021/2022 în Liga Campionilor. Belgiaanul Courtois (Real Madrid) a fost jucătorul finalei Ligii Campionilor. Belgianul De Bruyne (Manchester City) a fost inclus al treilea an consecutiv în top 3 nominalizaţi. El a fost ales jucătorul sezonului în Premier League.

Cum s-au clasat ceilalţi nominalizaţi pentru Jucătorul UEFA al Anului:

4 Robert Lewandowski (Bayern, acum Barcelona & Polonia) – 54 puncte

5 Luka Modrić (Real Madrid & Croaţia) – 52 puncte

6 Sadio Mané (Liverpool, now Bayern & Senegal) – 51 puncte

7 Mohamed Salah (Liverpool & Egipt) – 46 puncte

8 Kylian Mbappé (Paris & Franţa) – 25 puncte

9 Vinícius Junior (Real Madrid & Brazilia) – 21 puncte

10 Virgil van Dijk (Liverpool & Olanda) – 19 puncte

11 Bernardo Silva (Manchester City & Portugalia) – 7 puncte

12 Filip Kostić (Eintracht Frankfurt & Serbia) – 7 puncte

13 Lorenzo Pellegrini (Roma & Italia) – 5 puncte

14 Trent Alexander-Arnold (Liverpool & Anglia) – 2 puncte

15 Fabinho (Liverpool & Brazilia) – 1 punct

Lista de 15 a fost selectată de grupul de studiu tehnic al UEFA. Jucătorii din top 3 au fost aleşi de un juriu format din cluburile care au participat în sezonul 2021/2022 în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League şi un grup de jurnalişti selectaţi de European Sports Media.

Membrii juriuului au acordat cinci puncte pentru primul clasat în preferinţele lor, trei puncte pentru aal doilea şi un punct pentru al treilea. Antrenorii nu au putut vota jucători din echipa lor.

Câştigătorul va fi anunţat, alături de câştigătorii premiilor pentru Antrenorul Anului în fotbalul masculin, Jucătoarea Anului şi Antrenorul Anului în fotbalul feminin, în data de 25 august, la Istanbul, la ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.

Pentru titlul de Antrenorul Anului în fotbalul masculin sunt nominalizaţi Carlo Ancelotti, Josep Guardiola şi Jurgen Klopp.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite