Begu, dezamăgire în deşert: Irina, învinsă în Dubai de o ucraineancă suspendată pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

Ajunsă în Emirate, după o semifinală jucată, săptămâna trecută, la Sankt Petersburg, Irina Begu (31 de ani, 54 WTA) n-a mai avut prospeţimea necesară pentru a bifa un al doilea turneu reuşit.

Irina Begu a făcut furori, la Sankt Petersburg, unde a obţinut trei victorii în minimum de seturi, cea mai preţioasă fiind cea cu Petra Kvitova (25 WTA), înainte de a ceda în semifinale, după un meci impresionant, de peste trei ore cu Maria Sakkari (8 WTA).

Graţie parcursului din Rusia, Irina, iniţial aflată în calificări la Dubai, a fost promovată pe tabloul principal. Şi programată să joace abia astăzi, ca să se refacă, cât de cât, după efortul depus, la Sankt Petersburg. Din păcate pentru sportiva din România, ea n-a reuşit acest lucru.

În duelul cu Dayana Yastremska (Ucraina, 21 de ani, 146 WTA), sportivă suspendată anul trecut pentru dopaj, după cum „Adevărul“ a explicat aici, Begu a cedat după încă un meci lung. De două ore!

În primul set, egalitatea s-a păstrat până la 4-4. Apoi, Begu a câştigat ultimele două game-uri, realizând, mai întâi, un break, iar apoi făcându-şi serviciul la zero: 6-4 în 37 de minute.

Actul secund a fost dominat de Yastremska. Aceasta s-a dus la 3-0 şi şi-a adjudecat setul, scor 6-2, în 41 de minute.

Şi în decisiv, sportiva din Ucraina a pornit mai bine. A condus cu 3-1 şi 5-2 şi s-a impus cu 6-3.

România le mai are pe tabloul de la Dubai pe Gabriela Ruse (59 WTA) şi pe Simona Halep (23 WTA). Prima joacă, astăzi, cu Paula Badosa (Spania, 24 de ani, 5 WTA), învingătoarea urmând să o întâlnească, miercuri, pe Halep, în turul II.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite