Becali repetă greșeala din 2019: FCSB, „sabotată“ de patronul ei înainte de meciul verii FOTO

0
Publicat:

Pe lângă toate defectele sale, cu care nu prea mai surprinde pe nimeni în România, Gigi Becali mai are unul cu care, din păcate, șochează înaintea partidelor internaționale.

Gigi Becali, pur și simplu, nu învață din greșelile trecutului. FOTO: Arhiva Adevărul
Gigi Becali, pur și simplu, nu învață din greșelile trecutului. FOTO: Arhiva Adevărul

Ajuns la 64 de ani, latifundiarul din Pipera încă n-a învățat că, atunci când ieși în Europa, limbajul ar trebui să fie puțin altfel. Pentru că, la acest nivel, respectul față de adversar e primordial. Nu și pentru finanțatorul FCSB-ului, din păcate.

După eșecul cu Viking (Norvegia) de pe teren propriu, scor 1-2, Becali a prefațat partida de mâine seară, într-o intervenție telefonică, la postul Pro Arena. Probabil, din dorința de a transmite încredere echipei sale, înainte de retur, latifundiarul a oferit o descriere șocantă pentru Viking. Vorbim despre formația aflată pe locul 6 din 16, în prima ligă norvegiană. Adică, un campionat mai puternic decât cel românesc.

„Norvegienii s-au îmbătat cu apă rece, după meciul tur. Se vor trezi din beție, joi seară. Asta crede și Dică, am vorbit cu el. Dar nu trebuie să vadă jucătorii asta și să se relaxeze. Viking e o echipă pe care noi o vom ataca, din primul minut. E o echipă slabă. N-am văzut de când sunt în fotbal așa ceva! Gloria Buzău era mai tare ca ăştia. Şi Gloria e o echipă de Divizia C!“, a fost analiza marca Becali.

Cum declarațiile sale au fost preluate de toată presa română, cu siguranță, ele au ajuns și în Norvegia. Și nu e prima dată când Becali își „sabotează“ propria echipă, motivând-o, în schimb, pe cea adversară, cu declarații jignitoare la adresa ei.

În august 2019, patronul FCSB a comis o greșeală identică, înaintea unei „duble“ decisive pentru intrarea în grupele Ligii Europa. Atunci, în play-off, bucureștenii au dat de Vitória de Guimarães (Portugalia). După o remiză albă, în tur, la Giurgiu, Becali a ieșit la televizor și i-a făcut praf pe portughezi.

„Nu cred că trebuie să spun eu care a fost echipa mai bună, puteam avea 2, 3-0. Am văzut deja, Vitoria e mai slabă decât Mlada (n.r. – Mlada Boleslav de care trecuse FCSB în turul precedent). O să batem acolo cu 2-0. Nu e o echipă care să ne dea gol, sunt lenți, n-au valori, nici tehnică, n-au nimic. N-au cum să ne învingă. N-am nicio emoție pentru calificare, n-am avut nici cu Mlada. Eu zic că e mai ușor acum decât cu cehii, ei puteau să ne dea gol, dar Vitoria n-are cum să ne dea gol. Ei nu ne dau gol niciodată, n-au valoare, nici dacă jucăm 3 zile cu ei nu ne dau gol. Eu așa am văzut. Dacă ăștia ne dau gol, eu îmi tai capul. La orice capitol, suntem mai buni decât ei“, a spus Becali, la același post, Pro Arena, care la vremea respectivă se numea Pro X.

Banner-ul cu care fanii portughezi l-au umilit pe patronul FCSB-ului. FOTO: Facebook
Banner-ul cu care fanii portughezi l-au umilit pe patronul FCSB-ului. FOTO: Facebook

„Taie-ți capul, idiotule!“

Din păcate pentru FCSB, echipa a „câștigat“ returul cu Guimarães, doar la capitolul vorbelor goale. Pentru că, pe teren, lusitanii s-au impus cu 1-0 (gol din penalty înscris de Tapsoba, în minutul 53) și au mers în grupele Ligii Europa, eliminând formația din Berceni din cupele europene.

Iar umilința suportată de Becali a fost maximă! Pentru că, imediat după golul lui Tapsoba, peluza în care se afla galeria celor de la Guimarães a afișat un banner în limba engleză, pe care scria atât: „Cut your head, idiot!“ (n.r. - Taie-ți capul, idiotule!).

Pus cu botul pe labe, Becali a oferit doar o reacție scurtă, după returul cu Guimarães: „Vreau să-mi cer scuze față de Guimarães. Nu e echipa slabă pe care am crezut-o eu“.

Play-off-ul Conference League, mâine, retur

*Viking – FCSB (2-1 în tur) 20.00, Pro TV

*CFR – Maribor (0-0) 20.00, Digi Sport, Prima Sport

*Hapoel Beer Sheva – CS U Craiova (1-1) 20.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite