BCR Open a fost câştigat de Torro-Flor. România are speranţe reale la titlu în anii următori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

            		    
            		    
            		    
            		    Mediafax | Torro-Flor, câştigătoare a BCR Open România
Mediafax | Torro-Flor, câştigătoare a BCR Open România

Finala BCR Open România a fost disputată între două spanioloaice, care au făcut spectacol.

Finala de la BCR Open România le-a adus într-o confruntare directă pe Maria-Teresa Torro-Flor (182 WTA) şi Garbine Muguruza-Blanco (109). Cele două jucătoare de tenis au în comun multe lucruri: vârsta apropiată (prima având 20, iar cea de-a doua 19), sunt înalte (puţin peste 1.80), spaniole şi amândouă şi-au dorit, în mod vizibil, să fie câştigătoare. Cu un joc agresiv şi lovituri puternice, cele două au făcut spectacol, spre deliciul publicului imun la canicula specifică prânzului, când s-a disputat finala.

Asemănările nu se opresc aici, întrucât ambele jucătoare au înregistrat evoluţii bune la turnele ITF. Muguruza a ajuns în optimi la Barcelona şi în sferturi la Fes, însă a pierdut calificările pentru Roland Garros şi Wimbledon. Pe de altă parte, Torro-Flor a câştigat anul acesta patru turnee ITF.

La BCR Open, cele două jucătoare s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Torro-Flor a jucat în calificări şi, până la meciul cu Alexandra Cadanţu, din semifinale, nu pierduse niciun set. Muguruza a cedat primul set în sferturi, cu Irina Begu, şi în semifinale, cu Alize Cornet. Parcursul celor două indicau o finală incendiară, întrucât cele două arătaseră ambiţie şi înverşunare în jocurile lor.

Torro-Flor şi Muguruza nu au dezminţit: meciul a fost plin de suspans, cu lovituri agresive.

Primul set a fost câştigat de Torro-Flor, cu 6-3, iar în al doilea, Muguruza a revenit cu 4-6. Ultimul set i-a adus victoria lui Maria-Teresa, noua campioană a BCR Open, cu 6-4.

Dincolo de toate, tinerele promit. Cu grijă faţă de cariera lor, viitorul sună bine. Cele mai optimise previziuni le plasează în vârful clasamentuluI WTA.

Anul acesta a mai adus ceva în plus: speranţa ca în curând, titlul să fie luat de o româncă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite