Bayern, umilită pe teren propriu de rivala Borussia Dortmund: 0-3!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ribery n-a reuşit să marcheze sau să schimbe prea multe în meciul cu Borussia
Ribery n-a reuşit să marcheze sau să schimbe prea multe în meciul cu Borussia

„Bomba" campionatului, în Germania, a venit în etapa a 30-a. Bayern a pierdut pe „Allianz Arena“ chiar în faţa marii rivale, la scor de neprezentare.

Campioana Bayern nu mai joacă de când a luat titlul. După ce-au pus mâna pe trofeu, au început şi rezultatele negative pentru bavarezi: un 3-3, pe teren propriu cu Hoffenheim, apoi primul eşec al sezonului, etapa trecută, la Augsburg, 0-1! 

Sâmbătă, a primit o veritabilă corecţie în faţa Borussiei, care şi-a luat revanşa perfectă, după ce fusese învinsă la Dortmund, de Bayern, cu exact acelaşi scor, 0-3. 

Primul gol a fost marcat de armeanul Mkhitarian (20), ghinionistul din meciul cu Real, când a ratat din toate poziţiile. Armeanul a marcat după o eroare a defensivei bavareze, după un aut şi o pasă excelentă primită de la Reus, care a făcut iarăşi un joc fabulos, ca şi în returul cu „galacticii“, din Liga Campionilor. 

Totul s-a jucat în primele minute din partea secundă. A doua reuşită a meciului a venit după o acţiune tipică pentru „echipa cu cel mai devastator atac din lume, alături de Real“, cum o caracteriza Guardiola. Un contraatac finalizat de acelaşi Reus (49), cu o execuţie din alunecare, la colţul lung, din interiorul careului, puţin de pe dreapta. 

Apoi puştiul Hofmann (56) a stabilit scorul final, un neverosimil 3-0 pentru Borussia, după o pasă lungă a lui Sokratis şi după ce Reus l-a blocat pe Martinez, un faliment pe postul de fundaş central, în cazul unei devensive avansate, precum a lui Bayern. 

Pe final, nervii au cedat, iar Rafinha a văzut un roşu (90+1), după un conflict cu Mkhitarian. 

A fost pentru prima dată, din noiembrie 2011, când Bayern a pierdut două partide consecutive în campionat. 

În patru zile, Borussia a marcat cinci goluri şi n-a încasat niciunul în faţa a două echipe uriaşe, Real şi Bayern. Nicio victorie n-a contat însă prea mult. 

Vezi şi 

VIDEO Liga Campionilor / Real pierde, dar se califică. „Galacticii“, în semifinale, după 0-2 în faţa unei fabuloase Borussia

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite