Barcelona a clacat prima, iar Real scrie istorie: cum a dat-o în bară Luis Enrique şi ce poate realiza Zidane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost nevoie de trei etape în La Liga pentru ca dintre principalele două candidate la titlu, una să facă un prim pas greşit.

După victorii cu Betis (6-2) şi Bilbao (1-0), Barcelona a cedat, acasă, cu nou-promovata Alaves, scor 1-2 (Mathieu 46 / Deyverson 39, Gomez 64). 

A fost meciul în care antrenorul Luis Enrique a dat-o în bară în mai toate privinţele. În primul rând, i-a lăsat pe banca de rezerve pe Messi, Suarez şi Iniesta, crezând că va avea un meci uşor şi că îi poate odihni pe cei trei pentru confruntarea de marţi cu Celtic în Liga Campionilor (arbitrul va fi Ovidiu Haţegan). 

În partea secundă, forţat de scor, Luis Enrique i-a introdus, treptat, pe Messi, Iniesta şi Suarez, însă impactul acestora n-a fost cel dorit. La final, tehnicianul campioanei Spaniei a recunoscut că a fost surprins şi de tactica aleasă de omologul său de pe banca lui Alaves, Mauricio Pellegrino: „Eu sunt responsabil pentru această înfrângere. Nu mă aşteptam ca Alaves să joace 5-4-1 pentru că n-a folosit acest sistem până acum“.

Zidane atacă recordul Barcelonei

Cu câteva ore înainte de eşecul catalanilor, Real Madrid a spulberat Osasuna pe „Santiago Bernabeu“, scor 5-2 (Ronaldo 6, Danilo 40, Ramos 45+1, Pepe 56, Modrici 62 / Riera 64, Garcia 78). A fost prima partidă pentru Ronaldo, după accidentarea suferită în finala de la Euro 2016. 

Victoria cu Osasuna a fost a 15-a consecutivă obţinută de Real Madrid în La Liga. Echipa lui Zidane a egalat recordul clubului care data din 1961. Dacă va învinge şi etapa viitoare, cu Espanyol, în deplasare, atunci Real va egala recordul all-time din campionatul spaniol, de 16 victorii la rând, care e deţinut de Barcelona din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite