Bani negri în sportul-alb: un fost finalist la Australian Open, arestat pentru că a cedat deliberat un meci. Hănescu şi Copil, contactaţi de mafia pariurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nick Lindhal FOTO Ausopen.com
Nick Lindhal FOTO Ausopen.com

Mafia pariurilor a invadat orice sport din care se pot scoate bani, iar tenisul nu a scăpat de această "caracatiţă".

Numele lui Nick Lindhal probabil că nu vă spune nimic. Fost finalist la Australian Open (2006), la juniori, având ca cea mai bună clasare a carierei un loc 187 în 2010, a fost arestat de polţia din New South Wales (Australia), pentru că a aranjat un meci din 2013, de la un turneu Future, disputat Towoomba, la vest de Brisbane.

Ancheta a pornit după ce o casă de pariuri a sesizat că se pariază masiv pe înfrângerea lui Nick Lindhal.

În arets, Lindhal a recunoscut că a pierdut meciul deliberat şi a fost eliberat pe cauţiune, urmând să fie judecat în luna martie.

Acesta nu este primul caz de acest gen, iar tenismenii români au recunoscut că au fost şi contactaţi de oameni din mafia pariurilor. 

Iată ce declara Victor Hănescu într-un interviu acordat "Adevărul":

"Eram mai tânăr, cred că la primul meu meci într-un turneu ATP, în Croaţia, la Umag. Au venit la mine şi mi-au spus direct. Cred că erau din mafia pariurilor. Mi-au oferit o sumă mare de bani şi mi-au spus că îi interesează ca eu să pierd meciul. Nu ştiam ce să fac, era o sumă mare. Mi-am sunat antrenorul să-i spun ce se întâmplă şi el mi-a zis că nici nu vrea să audă de aşa ceva. Până la urmă, mi-am dat seama că nu pot să o fac, că nu ştiu în ce mă bag. Sunt oameni pe care nu-i cunoşti, e o mafie. Le-am spus că nu mă interesează şi n-au zis nimic, au plecat şi m-au lăsat în pace.

Şi Marius Copil a afirmat, pentru sportnews.ro, că i s-au oferit 30.000 de euro doar pentru a pierde un set: "Am avut o ofertă, la turneul de la Miami, ca să trântesc un meci! Mi-a scris cineva pe Facebook că îmi dă 30.000 de euro, ca să pierd un set. Mi-a spus că oferta rămâne valabilă pentru când doresc eu. Am raportat imediat la Tennis Integrity. Dacă nu raportezi şi se află că ai fost ofertat, ai probleme. Urăsc pariurile. Din cauza lor mi-am şters contul de Facebook, cele care există nu sunt ale mele. Mi l-am şters, fiindcă am primit mesaje urâte: înjurături, ameninţări cu moartea, că «vin peste tine în cameră», că te omoară”, a declarat Copil.

VIDEO Aşa se manifestă un fan nebun după Simona Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite