Australian Open: Putem avea un duel românesc în turul al treilea. Toate calculele pentru jucătoarele noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul de simplu de la Australian Open a avut loc în această noapte, iar România are cinci jucătoare pe tabloul principal.

MONICA NICULESCU Dintre cele cinci jucătoare din România, doar Monica Niculescu este în jumătatea superioară a tabloului. Ea este poziţionată pe sfertul doi şi va juca în primul tur contra braziliencei Teliana Pereira (46 WTA). Situată pe locul 35 în lume, Monica a câştigat singurul meci direct, anul trecut la Bucureşti. În continuare, în turul secund, Monica Niculescu ar juca împotriva învingătoarei dintre nemţoaica Andrea Petkovic, cap de serie numărul 22, şi rusoaica Elizaveta Kulichkova, arată siteul doartenis.ro, care merge mai departe pe firul prezumpţiilor.În turul trei, Monica ar putea să o întâlnească favorita 10, Carla Suarez Navarro, pentru ca în optimi să joace împotriva favoritei 6, Petra Kvitova. În sferturi, potenţiala adversară ar fi favorita 4, Agnieszka Radwanska, în vreme ce semifinala ar fi împotriva liderului mondial, Serena Williams.

ALEXANDRA DULGHERU şi IRINA BEGU În sfertul al treilea avem două românce: Alexandra Dulgheru şi Irina Begu. Alexandra Dulgheru, care e situată pe locul 62 în lume, va juca în primul tur contra australiencei Storm Sanders, care a primit un wild card, fiind situată pe locul 383 WTA. În turul secund, Alexandra ar urma să joace cu învingătoarea meciului dintre favorita 7, nemţoaica Angelique Kerber, şi japoneza Misaki Doi. În turul al treilea am putea avea o confruntare românească, împotriva Irinei Begu, care e cap de serie numărul 29. Aceasta va juca în primul meci contra suedezei Johanna Larsson, situată pe locul 54 în lume. Românca a câştigat singurul meci direct de până acum, anul trecut la Seul. În turul secund, Irina Begu ar urma să joace contra învingătoarei din meciul dintre americancele Madison Brengle şi Coco Vandeweghe.

Revenind la doritul meci din turul 3 dintre Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, învingătoarea acestei partide ar putea juca în optimi împotriva elveţiencei Timea Bacsinszky, cap de serie 11, sau sârboaicei Jelena Jankovic, cap de serie 19. În sferturile de finală, am putea avea un meci cu favorita 3, Garbine Muguruza, sau cu favorita 14, Victoria Azarenka, o jucătoare pe care eu o văd ca una dintre favoritele certe la acest Australian Open. În fine, mergând pe linia viselor, în semifinale ar urma o întâlnire cu Simona Halep, a doua favorită.

ANDREEA MITU În sfertul al patrulea avem două jucătoare: Andreea Mitu şi Simona Halep. Andreea Mitu va juca în primul tur contra nemţoaicei Julia Goerges (43 WTA), pe care o conduce cu 1-0 la meciurile directe graţie victoriei din 2014, de la Poitiers. În turul secund, Andreea ar urma să joace împotriva învingătoarei din meciul dintre favorita 9, cehoaica Karolina Pliskova, şi australianca Kimberly Birrell. În turul 3, Mitu ar putea juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 21, în vreme ce în optimi ar putea-o întâlni pe Venus Williams, cap de serie 8. În sferturi am putea avea o confruntare românească: Andreea Mitu – Simona Halep. 

SIMONA HALEP În fine, să trecem şi la Simona Halep, care poate spune că a avut parte de o tragere la sorţi confortabilă. În primul tur, favorita 2 a turneului va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări. În turul secund, ar urma să joace împotriva învingătoarei meciului dintre Alize Cornet şi Bojana Jovanovski, iar în turul trei contra Lesiei Tsurenko, favorita 31. În optimi, Simona ar putea juca împotriva Anei Ivanovic, cap de serie numărul 20, sau a americancei Madison Keys, favorita 15.

În sferturile de finală, calculele hârtiei indică un meci cu Venus Williams, cap de serie 8, dar nici Karolina Pliskova, favorita 9, nu ar fi de ignorat. În fine, în semifinale Simona ar putea juca împotriva Garbinei Muguruza, favorita 3, sau a Victoriei Azarenka, favorita 14.

Evident, acestea sunt doar calcule şi ar fi frumos ca jucătoarele noastre să ajungă cât mai sus în acest turneu. De asemenea, mai mult ca sigur că o parte dintre tenismenele considerate favorite se vor pierde pe drum, aşa că această împerechere va rămâne soar un scenariu.

AICI puteţi vedea întregul tablou feminin

AICI puteţi vedea întregul tablou masculin

Ai ratat meciul Simonei Halep? Vezi AICI rezumatul video al unui meci nebun disputat azi noapte

Simona Halep, vedetă în New York Times. Americanii dezvăluie de ce a acceptat Darren Cahill să o antreneze  

CTP după înfrângerea Simonei Halep: "A fost bătută de vânt!"

"Vin după ce îmi termin îngheţata!" Răspuns genial al Simonei Halep când a fost rechemată pe teren după o întrerupere cauzată de ploaia de la Sydney

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite