Au fost răsplătiţi: sportivii de la CS Dinamo şi-au primit banii restanţi pentru performanţele de la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul de la Beijing. FOTO AFP
Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul de la Beijing. FOTO AFP

La mai bine de patru ani de la Jocurile Olimpice desfăşurate la Beijing, sportivii medaliaţi la Olimpiadă şi-au obţinut banii promişi.

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat vineri că sportivii care au făcut performanţă la Jocurile Olimpice de la Beijing şi-au primit banii promişi. Aceasta a declarat că este fericită la fel ca atunci cât purta medalia de aur la gât şi era pe podium.

„Sunt foarte mulţumită că am reuşit să rezolv această problemă care devenise deja o problemă de onoare şi respect faţă de un angajament între instituţie şi sportivii noştri. Am mai spus-o şi o repet, sunt la fel de bucuroasă ca atunci când mă aflam pe podium cu medalia de aur la gât. Mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers“, a precizat Elisabeta Lipă într-un comunicat de presă.

Sportivii şi antrenorii dinamovişti care au fost medaliaţi la Beijing şi-au primit banii pentru rezultatele obţinue, fonul total de premiere ridicându-se la 1,45 de milioane de lei. Sportivii dinamovişti care şi-au primit banii sunt Constantina Diţă (aur la maraton), Mihai Covaliu (bronz la sabie), Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Constanţa Burcică (canotaj) şi Marian Oprea (triplusalt).

În cursul lunii iulie, Constantina Diţă împreună cu antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care solicitau rezolvarea problemei premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele de la Beijing. Sportiva medaliată cu aur la Olimpiada din 2008 primise 7.000 de euro din totalul de 35.000 pe care trebuia să-i încaseze şi în aceeaşi situaţie se aflau mai mulţi sportivi legitimaţi la clubul CS Dinamo. 

Cu toate că, iniţial, Elisabeta Lipă fusese anunţată de către Ministerul Finanţelor că sumele restante pentru sportivii medaliaţi la Beijing s-au prescris şi nu mai pot fi acordate după patru ani, situaţia s-a remediat şi sumele au fost achitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite