Arabia Saudită - Mexic. Mexicanii au fost la doar un gol distanță de calificarea în optimi

0
0

Locul secund din grupa C de la Mondialul din Qatar s-a disputat până în prelungiri. Mexic a fost foarte aproape de o calificare istorică, dar în prelungiri Arabia Saudită a marcat și le-a spulberat șansele mexicanilor.

Arabia Saudita - Mexic Foto EPA
Arabia Saudita - Mexic Foto EPA

A fost un final dramatic pentru mexicani care au sperat la calificare până în ultimul moment. În cealaltă partidă, Argentina și-a respectat statutul de favorită și a câștigat partida împotriva Poloniei, scor 2-0. 

La finalul meciului, polonezii încă nu erau siguri de calificare deoarece la partida dintre Arabia Saudită și Mexic scorul era 2-0 în favoarea mexicanilor. La acest scor Polonia și Mexic erau la egalitate de puncte și aveau golaveraj identic. În plus, meciul direct s-a încheiat la egalitate, 0-0. Polonia mergea mai departe printr-un alt criteriu de departajare, cel al fair-play-ului. 

Mexic a deschis scorul în minutul 47 prin reușita lui Martin. Chavez a dublat avantajul în minutul 52. Astfel, mexicanii mai aveau nevoie de cel puțin un gol pentru a-și asigura calificarea în optimi, sau ca Argentina să marcheze de cel puțin 3 ori. Al Dawsari a marcat în minutul 95 pentru Arabia Saudită și a distrus șansele Mexicului de a mai spera la calificare. 

Arabia Saudită părăsește Mondialul de pe ultimul loc, dar rămâne cu o victorie istorică în fața Argentinei, scor 2-1. De partea cealaltă, Mexic încheie pe locul 3, la egalitate de puncte cu Polonia (4). 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite