Aparatul foto folosit de Usain Bolt la JO a fost scos la licitație

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usain Bolt la finalul cursei de 200 de metri
Usain Bolt la finalul cursei de 200 de metri

Prezentat ca fiind cel folosit de Usain Bolt după ce a câştigat titlul olimpic în proba de 200 de metri, la Londra, un aparat foto a fost scos la vânzare pe site-ul e-bay, banii obţinuţi din vânzarea sa urmând să fie destinaţi luptei împotriva cancerului.

Suma oferită a ajuns deja la 7.000 de dolari. Aparatul a fost oferit spre vânzare de +aftonbladetsportbladet+.

După victoria din prima de 200 metri, Bolt s-a alăturat fotografilor şi a împrumutat aparatul suedezului Jimmy Wixtrom, angajat al jurnalului Aftonbladet.

Usain Bolt a fotografiat atunci fotoreporterii, publicul şi pe atletul Johan Blake. Imaginile surprinse de el au fost publicate ulterior în cotidianul suedez. Bolt a procedat la fel şi la Daegu (Coreea de Sud), în 2011, la Campionatele Mondiale.

În prezentarea de pe e-bay a aparatului foto, Jimmy Wixtrom precizează că banii obţinuţi vor fi donaţi Asociaţiei Suedeze de Luptă împotriva Cancerului (Swedish Cancer Society) şi fundaţiei pentru educaţie înfiinţată de Bolt în Jamaica.

Fotograful a explicat că soţia tatălui său a decedat din cauza cancerului şi că fratele său a câştigat lupta împotriva acestei boli.

Oferta de vânzare include şi o fotografie făcută de Bolt cu aparatul respectiv.

De marţi dimineaţă, pentru aparatul foto folosit de Bolt s-au înregistrat 32 de oferte, miercuri la prânz suma atinsă fiind de 7.055 de dolari. Licitaţia se va încheia în 9 octombrie, la ora 09.00 GMT.

Nou, un astfel de aparat (Nikon D4) costă 7.490 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite