Anglia s-a colorat în „albastru“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deja campioană în Premier League, Chelsea a reuşit ieri eventul, câştigând Cupa Angliei după finala cu Portsmouth (1-0).

Pentru echipa miliardarului rus Roman Abramovici, în joc erau două milioane de euro, sumă cu care e răsplătită câştigătoarea celei mai vechi competiţii din lume, dar şi onoarea clubului.

Aceasta pentru că adversara, Portsmouth, s-a prezentat pe Wembley din postura de retrogradată în eşalonul secund şi cu mari probleme financiare (peste 100 de milioane de euro) din cauza cărora echipa nu a primit aprobarea de a evolua în Liga Europei 2010-2011, unde ar fi avut dreptul să joace.

Diferenţa din conturi s-a văzut şi pe teren, mai ales în prima repriză, când jucătorii lui Carlo Ancelotti s-au răfuit doar cu barele porţii adverse. Nu o dată, nu de două ori, ci in cinci rânduri! Pe rând, Lampard, Terry, Kalou (cu poarta goală) şi Drogba, ivorianul cu o „dublă", au lovit stâlpii buturilor lui Portsmouth.

Iar ca scenariul să fie complet, cei supranumiţi „Pompey" au beneficiat de un penalty în partea secundă, apărat de Cech sau, mai bine zis, ratat de Boateng.

Peste câteva minute, torpila lui Drogba din lovitură liberă a intrat în plasă (culmea, tot cu bara!), iar Chelsea şi-a trecut în palmares primul event din istorie. Singura pată neagră a fost accidentarea lui Ballack, care riscă să piardă Cupa Mondială. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite