ANALIZĂ Patru goluri, unul mai frumos decât celălalt, dar şanse de calificare firave pentru echipele româneşti din cupele europene VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budescu
Budescu

România are cinci echipe angrenate în turul III preliminar al cupelor europene, care au jucat în această săptămână.

FCSB a intrat prima în focuri şi a terminat la egalitate, scor 2-2 cu cehii de la Plzen, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Rezultatul de pe teren propriu nu avantajează deloc echipa lui Dică, aceasta având nevoie de victorie sau de un egal cu cel puţin trei goluri marcate în deplasare. FCSB a reuşit două goluri superbe, prin Budescu şi Teixeira, dar a arătat o fragilitate alarmantă pe axul central al apărării, acolo unde Larie şi Bălaşa au fost nesiguri. Becali a intervenit la televizor după meci şi a afirmat că va ordona mai multe schimbări în echipă, între care înlocuirea lui Enache cu Pleaşcă, pe postul de fundaş dreapta, şi readyucerea lui Morais din mijlocul liniei mediene pe postul său natural, cel de fundaş stânga.

Returul este miercuri , 2 august, de la ora 21.45 

Viitorul e singura echipă românească învingătoare săptămâna aceasta. Formaţia lui Hagi a trecut, tot acasă, de APOEL Nicosia, scor 1/0, cu un gol remarcabil reuşit de Crsiti Ganea din lovitură liberă. Returul se anunţă însă de foc pentru Viitorul, care nu va putea conta pe Ţucudean, suspendat. În disperarea de a nu rata calificarea, ciprioţii au provocat un şoc la echipă, prin demiterea antrenorului principal. APOEL e campioana ultimelor cinci ediţii din Cipru, are experienţă internaţională jucând inclusiv în Liga Campionilor, şi beneficiază şi de un public incendiar pe propriul stadion.

Returul este miercuri , 2 august, de la ora 20.00

Dinamo a fost egala formaţiei spaniole Athletic Bilbao, terminând la egalitate, 1-1 cu aceasta pe Arena Naţională. Câinii eu egalat printr-un gol magnific înscris de Rivaldinho, dar vor merge în Spania având handicapul unui gol primit pe teren propriu. În aceste condiţii, ei trebuie neapărat să marcheze la Bilbao. În manşa întâi a turului trei preliminar al Ligii Europa, Dinamo a arătat consistenţă în joc, dar pilonii echipei de anul trecut, Hanca şi Nemec, cei mai buni marcatori din sezonul trecut, par ieşiţi din formă.

Returul e joi, 3 august, de la ora 21.45

CSU Craiova  a pierdut onorabil în faţa mult mai titratei AC MIlan, în meciul de la Severin, în care oltenii au dat tot ce au putut şi dacă Mitriţă ar fi marcat la ocazia uriaşă pe care a avut-o la 0-0 poate lucrurile ar fi stat altfel. Aşa însă, CSU merge la San Siro cu nevoie clară de victorie, în faţa unei echipe care a transferat numai anul acesta jucători pe sume cât bugetul echipei din România pe următorii 20 de ani.

Returul e pe 3 august, de la ora 21.45

Astra Giurgiu a remizat pe teren propriu cu ucrainienii de la Oleksandrya, scor 0-0, în singurul meci netelevizat. Se pare însă că nu există niciun regret vizavi de acest lucru, ţinînd cont că Astra nu a tras nici măcar un şut pe spaţiul porţii în această partidă. Ucrainienii au jucat din minutul 78 cu un om mai puţin, dar nici asta nu a schimbat soarta partidei.

Returul e joi, 3 august, de la ora 20.30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite