ANALIZĂ Oltchim are calificarea în mâinile ei: cum poate ajunge în semifinalele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vâlcencele au învins, în deplasare, la Zvezda Zvenigorod (26-23) şi vor fi lipsite de emoţii, dacă vor câştiga şi următoarele două meciuri.

Pornită cu două eşecuri consecutive în grupa a II-a, Oltchim părea eliminată, având nevoie de un parcurs aproape perfect pentru a se clasa pe unul din primele două locuri. Spre surprinderea tuturor, fetele antrenate de Jakob Vestergaard au realizat deja 50 la sută din acest parcurs perfect. Mai întâi, a fost succesul de acasă cu Zvezda Zvenigorod (29-25). Apoi, sâmbătă, vâlcencele au câştigat şi în deplasare, trecând de formaţia rusă, scor 26-23. 

De acum, se fac calculele calificării, cu două runde înainte de terminarea meciurilor din grupă.

Care sunt variantele?

Vestea bună e că, în acest moment, campioana României are calificarea în mâna ei. Dacă va învinge în ultimele două etape, în deplasare, la Ferencvaros, şi acasă cu Krim, atunci Oltchim e în semifinale. 

Totuşi, dacă nu vor câştiga la Budapesta, atunci situaţia se va complica pentru românce. Mai precis, ele vor depinde de jocul rezultatelor. Duminică seară, Krim urma să întâlnească Ferencvaros, la Ljubljana. Pentru Oltchim, cea mai bună variantă era o victorie a unguroaicelor. Cu încă două puncte, Ferencvaros ar fi fost calificată în semifinale şi ar fi jucat relaxată, săptămâna viitoare, cu Oltchim.

În plus, o victorie obţinută de Ferencvaros, la Ljubljana, le-ar mai fi dat o şansă în plus vâlcencelor, în sensul că ele şi-ar fi permis şi o înfrângere, la Budapesta, fără să-şi compromită definitiv şansele calificării. În acest caz, Oltchim ar fi obligată să câştige la scor, în ultima etapă, cu Krim.

Dacă Ferencvaros ar pierde însă, duminică seară, atunci confruntarea ei cu Oltchim va fi una decisivă, în condiţiile în care Krim va câştiga, aproape sigur, şi cu Zvezda şi îşi va asigura calificarea.

Clasament grupa a II-a

1. Ferencvaros 3m 6p

2. Krim 3m 4p

3. Oltchim 4m 4p

4. Zvezda 4m 0p

Meciurile rămase: Krim – Ferencvaros (duminică, 3 martie, de la ora 20.30), Ferencvaros – Oltchim (9 martie), Krim – Zvezda (10 martie), Zvezda – Ferencvaros (16 martie), Oltchim – Krim (17 martie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite