ANALIZĂ Liga Naţiunilor: Cine a promovat, cine a retrogradat şi cine se bate pentru trofeu la finalul primei ediţii din această nouă competiţie UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Ligii Naţiunilor, competiţie nou înfiinţată de UEFA, şi-a consumat faza grupelor, urmând ca la anul patru echipe să se bată pentru trofeu.

Olanda, Elveţia, Portugalia şi Anglia se vor duela anul viitor pentru câştigarea competiţiei şi totodată calificarea la Campionatul European din 2020. Faza finală din Liga Naţiunilor va avea loc în Portugalia vara viitoare.

Echipele retrogradate în Divizia B sunt: Germania, Islanda, Polonia şi Croaţia.

Din Divizia B au promovat Ucraina, Suedia, Bosnia Herţegovina şi Danemarca şi au retrogradat în Divizia C Slovacia, Turcia, Irlanda de Nord şi Irlanda.

Din Divizia C au promovat Finlanda, Norvegia, Serbia şi Scoţia şi au retrogradat Estonia, Slovenia, Lituania şi Cipru. 

Din Divizia D au promovat Georgia, Belarus, Macedonia şi Kosovo.

Totodată, câştigătoarele grupelor din fiecare divizie are şansa de a juca un play-off pentru a ocupa ultimele patru locuri disponibile la Euro 2020 după terminarea preliminariilor. În cazul în care câştigătoarea grupei se califică la Campionatul European în urma preliminariilor, în play-off va intra următoarea echipă din clasament. Astfel, în acest moment situaţia este următoarea:

Play-off Divizia A: Anglia, Olanda, Portugalia, Elveţia

Play-off Divizia B: Bosnia Herţegovina, Danemarca, Suedia, Ucraina

Play-off Divizia C: Finlanda, Norvegia, Serbia, Scoţia

Play-off Divizia D: Belarus, Georgia, Macedonia, Kosovo

Semifinalele şi finala din play off se dispută într-o singură manşă. 

România a terminat Grupa 4 pe locul 2 şi va fi în urna a 4-a la tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite