ANALIZĂ Dinamo vede play-off-ul în ceaţă: Echipa lui Rednic are un mare avantaj, dar şi o problemă uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ a pornit ca din tun în 2019, cu o victorie zdrobitoare cu Poli Iaşi. Rezultatul menţine speranţele „câinilor“ la o clasare între primele şase, chiar dacă statistica ultimelor sezoane năruieşte acest vis.

Dinamo a terminat 2018, în genunchi, cu o echipă ridicolă, care a fost zdrobită de Astra, la Giurgiu, cu 4-1. 2019, în schimb, semne bune are!

Luni seară, şapte jucători noi au apărut în primul „11“ al roş-albilor faţă de ultima partidă din campionat: McDermott, Klimavicius, Aliji, Filip şi Jaadi au fost descoperiţi de Rednic în pauză de iarnă, Montini fusese adus încă din toamnă, iar Nistor a revenit după accidentare. Practic, doar Grigore, Ait-Atmane, Sorescu şi Zenke au „supravieţuit“ dintre titularii echipei care a fost zdrobită de Astra, la 20 decembrie. 

Cu această formulă „metamorfozată“, Dinamo a călcat Iaşiul în picioare în ultimul meci din etapa a 22-a, scor 3-0 (Montini 7, 69, D. Popa 90+3). Prin această victorie, trupa pregătită de Mircea Rednic a ajuns la 25 de puncte, însă a rămas pe locul 11 din 14. Şi s-a redeschis veşnica discuţie: mai poate Dinamo prinde play-off-ul?

„Rednic are baghetă magică“

Cel puţin la nivel declarativ, dinamoviştii cred, în continuare, în acest obiectiv, mai ales după transformarea echipei în iarnă. „Domnul Rednic a zis că de acum încolo rezultatele îi aparţin 100% şi s-a văzut o schimbare, scorul a fost mic la ce s-a jucat pe teren. Acum mergem încrezători la Sepsi să câştigăm şi acolo. Nu sper, ştiu sigur că vor veni foarte mulţi fani şi ne vor duce spre victorie. Pot să zic că nea Mircea (n.r. – Rednic) are bagheta magică la dânsul“, a declarat căpitanul Nistor, cu două pase de gol, luni seara.

Iar italianul Mattia Montini (26 de ani) s-a arătat la fel de optimist: „E o echipă diferită faţă de cea din toamnă. Avem mai multă experienţă, o luăm pas cu pas şi vedem ce se întâmplă. Au mai rămas patru finale şi sper să ne atingem obiectivul, play-off-ul. E dificil, dar trebuie să credem“.

38 de puncte, o misiune imposibilă

În ciuda speranţelor dinamoviştilor, matematica le dă o lovitură cruntă. Chiar dacă îşi vor câştiga toate cele patru partide rămase, ei pot acumula maximum 37 de puncte. În ultimele trei sezoane, echipa care a prins locul 6, ultimul de play-off, a adunat minimum 38 de puncte:

*2017-2018 - 39 de puncte (Poli Iaşi)

*2016-2017 - 41 de puncte (Dinamo)

*2015-2016 - 38 de puncte (ASA Târgu Mureş)

Dinamo, cel mai uşor program

„Adevărul“ a analizat programul ultimelor patru etape din sezonul regulat şi prezintă concluziile privind echipele care ţintesc locul 6:

*Astra – Are un program dificil, dar e neînvinsă de şase etape, de la 24 noiembrie. Are şi avantajul meciurilor directe cu Dinamo, în caz de egalitate de puncte.

*Hermannstadt – Are un program dificil, dar, din nou, vorbim de o echipă aflată într-o formă bună, cu o singură înfrângere în ultimele zece etape.

*Botoşani - Vine după două victorii succesive în campionat şi are avantajul că poate elimina două rivale la play-off în meciurile directe cu Dinamo şi cu Gaz Metan.

*Gaz Metan - Pare a fi o echipă fără perspectivă. Tocmai şi-a pierdut golgheterul Fortes, cedat la Craiova, iar în campionat n-a mai bătut pe nimeni de şapte etape, de la 12 noiembrie!

*Poli Iaşi - Pe lângă faptul că tocmai a fost zdrobită de Dinamo, are şi dezavantajul faptului că va avea două partide grele, cu Viitorul şi cu liderul CFR Cluj.

*Dinamo - Are cel mai uşor program dintre pretendentele la locul 6, dar şi cele mai puţine puncte. Momentul adevărului pentru „câini“ va fi în weekend, atunci când vor întâlni Sepsi în deplasare. Dacă vor câştiga, atunci strângerea a 9 puncte în ultimele trei runde nu mai pare o misiune chiar imposibilă.

Văd că cei de la Dinamo iar încep să vorbească despre play-off, ceea ce e o greşeală. E ceva nerealist. Să vorbească de play-off după meciul cu Sepsi. M-aş bucura să se dea toate calculele peste cap. Claudiu Niculescu fost antrenor Dinamo

Cu cine mai au de jucat echipele care ţintesc locul 6?

Astra

Viitorul (a)

CFR (d)

Hermannstadt (a)

Craiova (d)

Hermannstadt

FCSB (d)

Craiova (a)

Astra (d)

Poli Iaşi (a)

FC Botoşani

Voluntari (a)

Dinamo (d)

Gaz Metan (a)

Viitorul (d)

Gaz Metan

Poli Iaşi (d)

Sepsi (a)

Botoşani (d)

Dunărea Călăraşi (a)

Poli Iaşi

Gaz Metan (a)

Viitorul (d)

CFR (a)

Hermannstadt (d)

Dinamo

Sepsi (d)

Botoşani (a)

Călăraşi (d)

Chiajna (a)

a – acasă

d – deplasare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite