AMINTIRE Înaintea meciului cu Irlanda de Nord din 1985, Mircea Lucescu a stat la masă cu labradorul lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România- Irlanda de Nord 0-1, pe pe 16 octombrie 1985, reprezintă un episod dureros în istoria echipei naţionale, un episod cu multe momente bizare.

România a dominat copios meciul, având 27 de cornere, două bare, un penalty neacordat şi de trei ori adversarii au scos mingea de pe linia porţii. Mircea Lucescu, selecţionerul de atunci, a fost nemulţumit de starea gazonului şi a cerut înaintea programării partidei ca jocul să se dispute la Craiova sau la Timişoara. În seara dinaintea meciului de pe fostul "23 August", Lucescu a fost protagonistul unui eveniment bizar, descris de Mircea Bârzoi, pe hotnews.ro: 

"Cu o seară înaintea partidei disputate pe stadionul <23 august>, la restaurantul hotelului Tolstoi unde se afla cazată echipa României, antrenorii Mircea Lucescu şi Mircea Radulescu cinau împreună cu preşedintele federaţiei, Mircea Angelescu, şi cronicarul Ioan Chirila.

La masa lor s-a aşezat un individ roşcat însoţit de un câine mare şi negru, care după ce băuse peste măsură a intrat în vorbă. L-a chemat pe şeful de sală, iar acesta în loc să-i spună că restaurantul s-a inchis a executat precis ordinele sale şi s-a întors cu o farfurie imensă cu friptură şi cartofi prăjiţi din care patrupedul a servit cu nerăbdare. Antrenorii români s-au ridicat de la masă, dar au fost opriţi de roşcovan: <Nu mişcă nimeni. Cine pleacă, pun cainele pe el!>. Apoi a început să râdă fără motiv şi imediat să plângă, ameţit de aburii alcoolului.

Câinele Labrador aparţinea lui Nicolae Ceauşescu, iar personajul însoţitor era degustătorul cuplului prezidenţial: <Nici nu ştiţi cât de mult vă iubeste şefu' şi mai ales şefa'...în special pe tine, blondule>. Blondul era Mircea Radulescu, iar celălalt vizat Mircea Lucescu. <Eu văd toate meciurile voastre cu şeful şi şefa. Stau în spatele lor şi le degust mâncarea şi vinul. Dacă bateţi mâine, va fi bine. Dacă pierdeţi, s-a zis cu voi!>.

Din fericire câinele sătul dadea semne de plictiseală, iar securistul a decis să părăsească localul. Mircea Lucescu şi Ioan Chirilă n-au putut dormi toata noaptea din cauza privirii Labradorului".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite