Americanii cred în Halep: specialiştii au analizat şansele Simonei la Turneul Campioanelor şi au dat verdictul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cinci zile înainte de startul Turneului Campioanelor (25 octombrie – 1 noiembrie), românca a primit un vot de încredere din partea specialiştilor.

Simona Halep a început 2015 cu un titlu câştigat la Shenzhen, un turneu mic, de încălzire, înainte de Australian Open, şi îl poate încheia cu focuri de artificii: o victorie la Singapore.

Anul trecut, românca a jucat finala, fiind învinsă de Serena Williams. Acum, în absenţa liderului mondial, Halep se află într-o postură neobişnuită pentru ea: e favorita numărul 1 la o competiţie de anvergură, Turneul Campioanelor sau „WTA Finals“, aşa cum e denumită întrecerea din Singapore la nivel internaţional.

Chiar dacă a ajuns principala favorită conjunctural, după abandonul Serenei, Simona se bucură de încrederea specialiştilor datorită prestaţiilor ei din luna august în America de Nord. Atunci, românca a jucat două finale la Toronto şi la Cincinnati, iar la US Open s-a oprit în semifinale. Pornind de aici, site-ul american, blastingnews.com, a analizat şansele lui Halep la Singapore într-un articol întitulat „Are Simona Halep forţa necesară pentru a câştiga Turneul Campioanelor din Singapore?“.

„Toate privirile spre Halep“

Americanii îşi încep analiza, amintind de faptul că a doua jucătoare a lumii a pornit 2015 în forţă, cu victorii la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, pentru a intra apoi într-o criză pe zgură şi pe iarbă.

„După câteva săptămâni de pauză însă, Halep a abordat sezonul de hard în America total schimbată. A jucat un tenis nou. Nivelul jocului ei a revenit la cel din 2014“, au notat cei de la blastingnews.com. „Anunţul retragerii Serenei din toate competiţiile pe acest final de an a făcut ca toate privirile să fie îndreptate spre Halep. Ea e considerată principala favorită la Singapore şi nu trebuie să uităm că, anul trecut, Simona a jucat finala acolo. Serena a câştigat acel meci, dar în duelul din grupe, Halep a obţinut o victorie încântătoare“, a continuat sursa citată.

Radwanska, cea mai mare ameninţare

Americanii au explicat de ce un triumf al Simonei la Turneul Campioanelor e un scenariu realist: „În afară de absenţa Serenei, mai există un argument în favoarea lui Halep. Celelalte pretendente la titlu traversează perioade dificile. Maria Şarapova a fos doborâtă de accidentări, iar Petra Kvitova a arătat un joc lipsit de consistenţă. Totuşi, o surpriză ar putea veni din partea lui Radwanska, care e într-o revenire de formă după ce a legat o serie de rezultate bune în ultima vreme“.

Sfatul celor de la blastingnews.com pentru Halep? „Chiar dacă ierarhia mondială o face favorita numărul 1 la Singapore, ea trebuie să fie foarte atentă la numele pomenite mai sus. Toate sunt jucătoare cu experienţă şi cu multe trofee luate în carieră“.

Şi un pronostic dat de specialiştii americani: „Absenţa Serenei va cântări enorm. Halep poate încheia anul cu o victorie uriaşă. Ar fi cea mai mare pentru ea, după cea obţinută la Indian Wells. Dacă va juca, aşa cum a făcut-o luna trecută, atunci va da lovitura la Singapore“.

1.750.000 de dolari va primi Simona Halep dacă va câştiga Turneul Campioanelor din Singapore  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite