Amatto Zaharia şi Mihai Leu, profesori de luptă pentru stelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii echipei de baschet Steaua CSM EximBank, Garry Gallimore, Adrian Tudor şi Ghiţă Balmuş au avut ocazia de a descoperi două dintre cele mai frumoase sporturi de luptă, box şi kempo, chiar de la maeştrii care au devenit simboluri ale acestor discipline.

Astfel, Mihai Leu, campion mondial la box profesionist în 1997 la categoria semimijlocie şi Amatto Zaharia, multiplu campion mondial şi european la kempo le-au arătat baschetbaliştilor câteva tehnici de luptă după care i-au lăsat să pună în practică ce au învăţat. În timp ce Adi Tudor s-a lăsat fascinat de inteligenţa tactică a loviturilor din box, nord-americanul Garry Gallimore şi arădeanul Ghiţă Balmuş au apreciat pe loc tehnicile de luptă din kempo, unde se folosesc atât lovituri cu pumnii dar şi cu picioarele.

De altfel, americanul consideră că antrenamentele din kempo ar completa ideal pregătirea sa fizică şi tactică şi i-a cerut lui Amatto Zaharia să-l mai primească în sala VIP de antrenamente a Federaţiei Române de Kempo. „Garry dă foarte bine cu pumnii, dar mai ales cu picioarele. L-am simţit că îi place foarte mult kempo şi că s-a regăsit în acest sport. De aceea, am să continui antrenamentele cu el, atunci când va avea timp să vină la pregătiri“, a declarat Amatto Zaharia, maestru emerit al sportului românesc şi multiplu campion mondial. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite