All Blacks, în faţa „coşmarului“ francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ce magnifică e Cupa Mondială la rugby!", declară actorul Russell Crowe, australianul de origine neozeelandeză, văr cu doi căpitani ai naţionalei Black Caps de crichet şi proprietar al echipei de rugby Rabbitohs din Sydney.

Cuvintele lui Crowe au acoperire în fapte. Ieri, Noua Zeelandă a trecut (20-6) de Australia, după o semifinală pe care a controlat-o tactic. Ma'a Nonu a marcat singurul eseu în minutul 6, iar apoi „oamenii în negru" au ştiut să conserve rezultatul, graţie transformărilor lui Piri Weepu şi a unui dropgol reuşit de Cruden. All Blacks s-au revanşat astfel pentru eşecurile suferite în semifinalele ediţiilor din 1991 şi 2003, precum şi pentru pierderea Tri-Nations în august.

Va fi cea de-a treia finală pentru Noua Zeelandă, res­pectiv a doua în faţa Franţei, pe care a învins-o tot la Auckland, în 1987, dar în faţa căreia nu are amintiri prea plăcute (europenii i-au eliminat în 1999 şi 2007 când erau mari favoriţi la titlu). „Cocoşii" au trecut cu multe chinuri (9-8), sâmbătă, de o echipă a Ţării Galilor care a jucat 60 de minute cu un om mai puţin - eliminarea căpitanului Warburton, pentru placaj periculos (basculă), a fost criticată vehement în Marea Britanie. Trei finale va avea şi Franţa la Cupa Mondială de rugby. Ea le-a pierdut pe precedentele, în faţa Noii Zeelande (1987) şi a Australiei (1999). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite