Alexandru Maxim: „Dubla cu Grecia se va juca mai mult cu inima. Ar fi o performanţă să mergem în Brazilia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandu Maxim. FOTO: Răzvan Păsărică
Alexandu Maxim. FOTO: Răzvan Păsărică

Star la echipa de club, pus la colţ la naţională. Alexandru Maxim, unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Bundesliga, a vorbit despre diferenţele dintre jocul său la echipa de club şi cel de la naţională, dar şi de „dubla“ cu Grecia.

Jocul celui mai bun pasator din Bundesliga nu-l încântă pe Victor Piţurcă. Cum Maxim nu face bine şi faza defensivă, element esenţial în planul lui Piţi, mijlocaşul ofensiv a ieşit în ultima perioadă din graţiile selecţionerului. 

Cu Turcia n-a intrat decât în repriza secundă, cu Andorra a fost schimbat în minutul 59, iar în partida cu Estonia n-a evoluat niciun minut. 

„Sunt conştient de rolul pe care îl am, atât la club, cât şi la naţională, iar dacă iau uneori decizii greşite este pentru că vreau foarte mult să câştigăm, nu pentru că vreau să ies eu în evidenţă, să fac floricele sau mai ştiu eu ce. Contează mai puţin ce realizez eu sau nu, important este să câştige echipa. Eu am un stil de joc, pe care nu mi-l pot schimba de la un meci la altul. Dacă fac o anumită fază, un anumit lucru, nu o fac pentru a mă da mare“, a spus Maxim, la Digi Sport 1.

Alexandru Maxim (23 de ani) are patru goluri şi şapte pase de gol în nouă meciuri jucate la Stuttgart, în acest sezon.

„Voi încerca să fac un joc cât mai bun. Eu personal cred că această dublă cu Grecia se joacă mai mult cu inima. Ar fi o performanţă să mergem în Brazilia, suntem mulţi jucători tineri, care ne dorim să fim o familie în aceste momente. Ne aşteaptă o dublă foarte dificilă, dar avem şanse reale. Avem un selecţioner care ştie bine ce avem de făcut, cunoaşte adversarul, sunt sigur că va lua cele mai bune decizii pentru a obţine calificarea“, a mai spus Maxim. 

Primul meci cu Grecia este pe 15 noiembrie (ora 21.45), în deplasare, iar returul patru zile mai târziu, la Bucureşti (ora 21.00). Câştigătoare se califică la Mondialul din CM 2014, din Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite