Al Pacino îi va motiva pe fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii şcolii de antrenori din cadrul FRF au găsit cheia succesului pentru echipele româneşti. Antrenorii au fost încurajaţi să-şi motiveze jucătorii cu filme gen „Gladiatorul“ sau „Any given Sunday“, al cărui actor principal este Al Pacino.

Mircea Rădulescu, directorul şcolii de antrenori, şi Dan Apolzan, secundul echipei naţionale, i-au distrat, ieri, pe tehnicienii posesori de
Licenţa Pro cu filme de Oscar şi parodii. Subiectul consfătuirii a fost „Motivarea jucătorilor", iar Cârţu, Lăcătuş şi Victor Piţurcă au râs în hohote în momentul în care pe proiectorul din Sala „Nicolae Dobrin" rula un filmuleţ cu un antrenor chinez care îi lua la palme pe elevii săi.

Era însă un exemplu care nu trebuia luat în considerare de niciunul dintre managerii echipelor noastre.

Pe ecranul uriaş a apărut apoi o secvenţă din „Gladiatorul", când personajul principal, Maximus, le cerea soldaţilor să rămână uniţi pe tot parcursul bătăliei. Aşa reuşise Guardiola să-i motiveze pe Messi şi compania înaintea finalei Ligii Campionilor, contra lui Manchester (2-0), din urmă cu doi ani.

Şefii Şcolii de Antrenori le‑au arătat tehnicienilor noştri şi o secvenţă din filmul pe care catalanii l-au văzut înainte de a-i umili pe Ronaldo şi Mourinho, 5-0 în campionat cu Real Madrid. Este vorba despre „Any given Sunday", al cărui actor principal este Al Pacino. Antrenor al unei echipe de fotbal american, Pacino le oferă jucătorilor săi în vestiar un discurs care îţi face pielea de găină:

„Cel care e dispus să moară va câştiga bătălia. Fiecare centimetru contează, pentru că la final fiecare centimetru câştigat este socotit şi adunat. Ori învingem ca echipă, ori fiecare dintre noi va muri de unul singur şi nimeni nu-şi va aduce aminte de el".

Discuţie între antrenori

Mihai Stoichiţă: „Şi eu am dat pumni în cap la fotbaliştii mei"

Ionuţ Popa: „Mai merge să le dai câte un pumn jucătorilor".

„Chiulangiii" de la reuniunea antrenorilor

-Nicolae Manea
-Marius Şumudică
-Nicolo Napoli
-Dusan Uhrin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite