Al doilea cel mai valoros versus al doilea cel mai slab. Numai Anglia are un lot mai bun decât Franţa, în timp ce doar Ungaria are o echipă mai prost cotată decât cea a lui Iordănescu, la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann

1 victorie, 4 egaluri, 8 înfrângeri. Acesta este bilanţul României la cele patru turnee continentale la care a participat până acum. Franţa are opt prezenţe la Euro şi două trofee câştigate, iar bilanţul este unul pozitiv: 12 victorii, 11 egaluri, 9 înfrângeri.

România şi Franţa s-au întâlnit de două ori la Euro. În 1996, „cocoşii galici” s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat de Christophe Dugarry. Apoi, în 2008, cele două selecţionate au remizat, scor 0-0, la turneul găzduit de Austria şi Elveţia. Au mai existat patru confruntări româno-franceze în preliminariile Campionatului European, ediţiile din 1996 şi 2012. Bilanţul acestor confruntări este dominat de Franţa, care a bifat 2 victorii şi 2 egaluri, România înscriind un singur gol, prin Lăcătuş, şi încasând cinci. 

Curios este faptul că, la Euro 1996, cele două s-au întâlnit chiar pe 10 iunie, pe „St. James” Park din Newcastle. Franţa a mai jucat o dată pe 10 iunie, la Euro 1992, remizând, scor 1-1, cu Suedia. Lotul României este al doilea cel mai slab de la Campionatul European din Franţa din punct de vedere al valorii de piaţă a jucătorilor, conform unui studiu realizat de Centrul Internaţional de Studii Sportive de la Neuchâtel. Conform acestui studiu, cei 23 de jucători din lotul României valorează 51,3 milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este atacantul echipei Córdoba, Florin Andone, cu 7,5 milioane de euro. Pe ultimul loc în această ierarhie se află reprezentativa Ungariei, cu o cotă de piaţă de 30,1 milioane de euro.

Franţa, în schimb, are al doilea cel mai valoros lot, cu o cotă de 696,9 milioane de euro. Cel mai valoros jucător francez este atacantul formaţiei Atlético Madrid, Antoine Griezmann, cu 120,2 milioane de euro. Cel mai valoros lot de la Euro îl are naţionala Angliei, cu o cotă de 751,6 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite