Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Şulcă FOTO Federaţia Română de Judo
Adrian Şulcă FOTO Federaţia Română de Judo

Judoka Iosif Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, aducând primul titlu pentru delegaţia României.

El l-a învins în finală pe Martin Bezdek (Cehia) prin ippon, în limitele categoriei 81 kilograme.

În vârstă de 17 ani, românul l-a învis în semifinale pe campionul Slovaciei, Alex Barto, realizând o victorie prin ippon.

Citat de realitatea.net, preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat că este o mare bucurie să avem un aur olimpic. „Adrian Şulcă este campion olimpic la tineret. Este extraordinar, câtă tehnică, îl ia în împinge şi aterizează pe spate. Practic este aruncare prin ippon. un moment de istorie, am fi vrut mai multe asemenea momente. Preşedintele Comitetului Olimpic eset ceh, deci nu este prea fericit”, a spus Guşă.

Acesta a mai adăugat că l-a sunat pe Sulcă şi că tânărul era emoţionat şi că se bucura pentru România.

„Extraordinară performanţă a acestui băiat. E senzaţional că la 17 ani a câştigat o medalie. Am reuşit să vorbesc la telefon cu el. Era foarte emoţionat, l-am simţi foarte decis şi se bucura pentru el, pentru familia lui, dar mai mult pentru România”, a mai spus Guşă.

Preşedintele FRJ a mai explicat că Şulcă este un sportiv harnic şi că vine dintr-o familie cu multe greutăţi. 

„A reuşit la 17 ani să ia un aur olimpic...e o mare victorie pentru noi. El se pregăteşte la centrul nostru din Cluj. Este singurul din lotul nostru care se trezeşte la 05:00 dimineaţa să aibă un antrenament înainte de a merge la şcoală. Face asta deja de 10 ani şi uite că la 17 ani a reuşit să ia aurul olimpic la tineret. Pentru sportul nostru, pentru România, pentru Judo este o vestă extraordinară şi mai mult decât atât ni se arată că cei care sunt serioşi şi se pregătesc au au şansă în viaţă chiar dacă provin din familii mai modeste din punct de vedere financiar. Adrian Şulcă va primi, în urma acestei victorii, nu doar glorie, ci şi retribuţii, eu o să îl premiez, Comitetul Olimpic o să îl premieze. E mare lucru pentru delegaţia românească", a mai relatat Cozmin Guşă.

Potrivit acestuia, lupta din finală a durat 10-15 secunde.

A treia ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret are loc în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite