Acuze de blat la ultimul meci în care România a învins Albania la scor de maidan: „Aşa e într-o ţară săracă, banul primează! Au rupt casele de pariuri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu a marcat mereu contra Albaniei (foto: UEFA)
Adrian Mutu a marcat mereu contra Albaniei (foto: UEFA)

În noiembrie 2007, la Bucureşti, România obţinea o victorie categorică în faţa Albaniei, scor 6-1, în ultimul joc disputat pe vechiul ”23 August”, contând pentru preliminariile Euro 2008.

Fostul internaţional albanez Rudi Vata afirma într-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei, în 2010: ”La naţionala Albaniei au fost şi mai sunt destui jucători fără caracter, pentru care primează banul înaintea cinstei de a juca pentru ţara lor. Câţiva jucători au fost fericiţi după acel 6-1. Nu toţi au fost implicaţi, dar a fost de-ajuns să intre în afacere cei mai reprezentativi fotbalişti pentru ca să se ajungă la acel 6-1 atât de ruşinos pentru fotbalul albanez. Aşa e într-o ţară săracă”.

De asemenea, fostul internaţional albanez Albert Duro, fost jucător la Steaua şi FC Naţional Bucureşti, povestea la rândul său, în Gazeta Sporturilor, un an mai târziu:  "Nu este exclus ca unii dintre jucătorii albanezi să fi mizat şi la pariuri şi să vă fi lăsat să daţi pase. E clar că au rupt casele de pariuri! Îmi amintesc că, după aceea, cinci dintre ei n-au mai fost chemaţi niciodată la echipa naţională. Oricum, a fost o palmă pentru Albania acel meci". 

Nu este singurul meci în care tricolorii sunt arătaţi cu degetul după un duel contra albanezilor. În 2006, România a câştigat cu 2-0 la Tirana, iar jocul a născut suspiciuni, banuindu-se că a fost aranjat pentru a fi adjudecat de naţionala lui Victor Piţurcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite