A murit Terry Venables, antrenorul Barcelonei din 1986, învins de Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni

0
Publicat:

Fost antrenor al naționalei Angliei, al Barcelonei și al lui Tottenham, Terry Venables a murit la 80 de ani, a anunțat astăzi presa britanică.

Terry Venables a avut o carieră impresionantă ca jucător și ca antrenor. Foto Getty images
Terry Venables a avut o carieră impresionantă ca jucător și ca antrenor. Foto Getty images

„Suntem total devastați de pierderea unui soț și tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală. Dorim să ni se acorde intimitate în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui om minunat pe care am fost atât de norocoși să îl avem în viața noastră”, se arată într-un comunicat al familiei.

Ca antrenor, Terry Venables a câștigat campionatul în Spania și a ajuns în finala Cupei Campionilor Europeni cu Barcelona. El a avut însă o carieră de succes și ca jucător, evoluând mai mult de 500 de meciuri pentru Chelsea, Tottenham, Queens Park Rangers și Crystal Palace în perioada 1960-1974. De asemenea, are două partide disputate în tricoul naționalei Angliei.

Terry Venables a fost în 1986 pe banca Barcelonei la finala Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, câștigată la penalty-uri de echipa antrenată de Emerich Ienei și Anghel Iordănescu. De asemenea, a fost la conducerea Angliei când aceasta a ajuns în semifinalele Euro 96.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite