A doua ediţie a Salonului Calului promite un show de zile mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cal

Ediţia inaugurală din 2012, a evenimentului organizat de Clubul de echitaţie Equestria din Tâncăbeşti (DN1), a înregistrat ecouri deosebite în rândul publicului larg, mass-mediei şi al publicului specializat deopotrivă.

A doua ediţie a Salonului Calului, eveniment integrat dedicat tuturor activităţilor sportive, de divertisment şi de business ecvestru din România, se va desfăşura în perioada 27-30 septembrie 2013, într-o formulă mai dinamică şi mai creativă.

Salonul Calului a pregătit, la a doua sa ediţie, un complex program de spectacol ecvestru (parade inclusiv Parada steagurilor europene, acrobaţii, voltije, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, întrecerea Retromobil ş.a.), competiţional (probe sportive pentru toate categoriile de cai şi călăreţi, inclusiv pentru copii şi amatori, probe de sărituri demonstrative şi întreceri integrate în show-uri ecvestre), dar şi un moment special şi foarte spectaculos - Seara Cailor - La Nuit du Cheval (un show ecvestru nocturn cu momente speciale pe teme fantastice precum Harap Alb, Balada Mioriţei, Dansuri spaniole etc).

Partea competiţională va include două concursuri devenite deja tradiţionale: Cupa Equestria, aflată la a treia ediţie consecutivă, şi Concursul internaţional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat de asemenea la a treia ediţie consecutivă. Vor lua startul în jur de 180-200 de cai, plus 30-40 de cai pentru show-uri şi demonstraţii.

"A doua ediţie a <Salonului Calului> vine să reconfirme nevoia unui astfel de eveniment complex şi ambiţios în România, pe care sperăm să-l transformăm, în timp, într-un brand local şi într-un model de business. Unicitatea acestui concept constă în îmbinarea activităţii competiţionale sportive cu demonstraţiile şi show-urile ecvestre. Pentru ediţia din 2013, am pregătit o paletă variată de activităţi care acoperă de la competiţia pur sportivă la fascinante show-uri, parade şi momente tematice de divertisment ecvestru, dar şi prezentări pentru publicul avizat. Ca şi la prima ediţie, am acordat o deosebită atenţie nevoii de educare a publicului din România în spiritul competiţiei fair-play, al stilului autentic şi al aprecierii unui spectacol unic, cum este echitaţia", a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria (foto).

Cal

Partenerii tradiţionali ai evenimentului sunt, ca şi la prima ediţie: Centrul oftalmologic Oculus, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Jockey Club Român şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 40 cai (23 proprii şi 17 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite