30 de ani de la momentul în care Monica Seleș a fost atacată cu un cuțit chiar pe teren. CTP: Căprița înjunghiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Seleș a trăit momente de teroare fix în urmă cu 30 de ani, când un spectator german, fan al rivalei Steffi Graf, a intrat în teren și a înjunghiat-o pe americanca de origine sârbă cu un cuțit de bucătărie. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a rememorat acel eveniment trist din 30 aprillie 1993, considerând că dacă nu ar fi fost atacată, Seleș ar fi devenit GOAT - cea mai mare jucătoare de tenis din toate timpurile.

Monica Seles a fost înjunghiată chiar pe terenul de tenis. Captură TV
Monica Seles a fost înjunghiată chiar pe terenul de tenis. Captură TV

GOAT - Căprița înjunghiată. Astăzi, se împlinesc 30 de ani de când Monica Seles juca un sfert de finală, împotriva Manuelei Maleeva, în turneul de la Hamburg. În timpul unei pauze între game-uri, un spectator german, al cărui nume îl trec sub tăcere, a venit în spatele ei și i-a înfipt între umeri un cuțit de bucătărie pentru dezosat, lung și subțire, provocându-i o rană adâncă de aproape 4 cm.

La 20 de ani, avea deja 8 Grand Slamuri

În acel moment, la 20 de ani neîmpliniți, Seles era nr. 1 mondial autoritar din 1991, câștigând 8 titluri de Grand Slam. La Australian Open 1993 o învingea pentru a treia oară pe Steffi Graf într-o finală de GS. Lovea mingea pe backhand și forehand  ținând racheta cu ambele mâini, într-un ritm infernal.

Cristian Tudor Popescu crede că Monica Seleș ar fi ajuns mult mai departe. Captură TV
Cristian Tudor Popescu crede că Monica Seleș ar fi ajuns mult mai departe. Captură TV

”Autoritățile germane au declarat că individul era un fan dezaxat al lui Graf, care a vrut s-o împiedice pe Monica s-o mai bată pe Steffi. După 6 luni de detenție preventivă, a fost eliberat și tratat psihologic. A murit acum o săptămână. N-a făcut nicio zi de închisoare, fapt pentru care Seles  a refuzat să mai joace vreodată în Germania. A părăsit Europa, primind cetățenia americană”, a punctat CTP.

”Cariera ei s-a rupt. După 2 ani de absență din tenis, în urma traumei psihice, a mai reușit să câștige doar un singur GS, Australian Open 1996. Potrivit multor specialiști, Monica Seles, acum în vârstă de 49 de ani, ar fi putut deveni GOAT (n.r. în enleză, goat înseamnă capră, dar e și prescurtarea de la Greatest of All Time), cea mai mare jucătoare de tenis din toate timpurile...”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Atacatorul a murit anul trecut

Gunter Parche, bărbatul care a atacat-o pe Monica Seleș cu un cuțit în 1993, în timpul meciului de la Hamburg, a murit în august 2022, la vârsta de 68 de ani.

Monica Seleș a trăit o dramă în urmă cu 30 de ani. Foto Profimedia
Monica Seleș a trăit o dramă în urmă cu 30 de ani. Foto Profimedia

Fan obsedat de Steffi Graf, germanul care a produs unul dintre cele mai cutremurătoare episoade din istoria sportului alb, nu a fost închis niciodată, deoarece a fost găsit anormal din punct de vedere psihologic. Gunter Parche și-a petrecut ultimii 14 ani din viață într-un azil de bătrâni.

În schimb, la ora actuală Monica Seleș este căsătorită cu omul de afaceri Tom Golisano, un miliardar american care este mai în vârstă cu 32 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite