24 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Cauza decesului și ultimele cuvinte ale „unicului căpitan”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc 24 de ani de când Cătălin Hîldan, simbolul dăruirii pe teren, a trecut în neființă, la 24 de ani. ”Unicul căpitan” a murit în timpul unui amical disputat de Dinamo la Oltenița, în urma unui accident vascular cerebral.

Cătălin Hîldan a murit în urmă cu 24 de ani. Foto Arhivă Adevărul
Cătălin Hîldan a murit în urmă cu 24 de ani. Foto Arhivă Adevărul

În minutul 74 al partidei, povestesc colegii, a avut un moment de slăbiciune și s-a prăbușit pe gazon. A încercat să se ridice și i-ar fi zis colegului Bogdan Onuț: „Am amețeli, sunt moale, mi-e foarte rău, Băi, mor!”. Acelea au fost ultimele lui clipe.

Fostul său coleg, Adrian Mihalcea, a povestit în cartea lui Ioan Chirilă că, pe 4 octombrie, cu o seară înainte de tragedie, la petrecerea organizată de Valentin Năstase, Hîldan a solicitat orchestrei să-i cânte de patru ori melodia Ilenei Sărăroiu ”Dacă moartea nu vrea bani, vrea copii și oameni mari”.

Un măfar a blocat ambulanța în care se afla Hîldan

Cristi Hîldan, fratele lui Cătălin Hîldan, a rămas cu o mare durere după moartea fotbalistului, considerând că ar fi putut fi salvat. El a dezvăluit că un tren marfar a blocat ambulanța care îl transporta pe „Unicul Căpitan” spre spital. „Tot timpul am o durere în suflet doar când văd trenul. Știi de ce? Pentru că atunci când s-a întâmplat cu Cătălin, salvarea aceea l-a dus pe fratele meu către spital și a trecut un tren. Un marfar, care pur și simplu s-a oprit ca să nu poată trece salvarea timp de minute bune, care poate însemnau salvarea lui. Toate au fost să fie altfel…”, a declarat Cristi Hîldan, la Exclusiv Dinamo.

Internaționalul român a adunat 138 de partide în tricoul lui Dinamo, în Liga 1, în perioada 1994 – 2000 și a înscris șase goluri pentru formația din „Ștefan cel Mare”. Cătălin Hîldan a făcut parte din lotul României la Euro 2000, dar Emeric Ienei nu l-a folosit în nicio partidă de la turneul final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite