VIRAL Netflix România, trimitere ironică la Dragnea şi „furtul de la copiii săraci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul paginii de Facebook Netflix România promovează unul dintre seriale făcând referire la mesajul viral „Dragnea a furat de la copiii săraci“.

O postare de pe pagina Netflix România s-a răspândit cu repeziciune în mediul virtual după ce responsabilul de Social Media l-a dat exemplu pozitiv pe Denver, un personaj din serialul spaniol de succes „La Casa de Papel/ Money Heist“, prin comparaţie cu liderul PSD Liviu Dragnea. 

„Denver nu fură de la copiii săraci. Fii Denver.“, este mesajul care însoţeşte imaginea lui Denver, interpretat de actorul Jaime Lorente. 

   

Este în mod evident o aluzie la un alt mesaj care s-a viralizat recent - „Dragnea a furat de la copiii săraci“, trimitere la condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

În mai puţin de 24 de ore, postarea Netflix România a fost apreciată de peste 2.000 de ori şi redistribuită de aproape 500 de ori, fanii felicitându-l pe cel care a făcut-o. „Încă o dovadă a faptului că omul care se ocupă de pagina asta merită o mărire salarială“, a fost unul dintre comentarii.  

„La casa de papel“, unul dintre cele mai de succes seriale originale Netflix produse în Europa, prezintă povestea unui om misterios, El Profesor („Profesorul“), care planifică cea mai mare lovitură dată vreodată. Pentru a realiza planul ambiţios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilităţi care nu au nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. 

Platforma Netflix este celebră pentru stilul degajat, glumeţ şi ironic pe care îl adoptă pentru a-şi promova produsele şi pentru a atrage un public cât mai numeros. De fapt, nu este pentru prima dată când Netflix răspunde cu ironie la diverse evenimente de pe scena politică, iar premierul României, Viorica Dăncilă, a fost de mai multe ori luată în vizor. 

În aprilie, Netflix a invitat-o pe Viorica Dăncilă în „Lumea Răsturnată“ publicând o imagine din celebrul serial „Stranger Things“, însă în loc de numărul 11 tatuat pe braţul personajului Eleven apărea 20-20. Era o aluzie la şedinţa de guvern în care Dăncilă a citit „douăzeci douăzeci“, referindu-se la anul 2020.

O altă gafă antologică a premierului a fost taxată de Netflix România pe 18 mai, când pe Facebook a apărut următoarea postare: „Orice om îi place să se uite şi el la un serial pe Netflix.“ Era o trimitere la momentul în care, întrebată de jurnalişti dacă se teme de o eventuală plângere penală, Viorica Dăncilă a replicat: „Orice om îi este frică de o plângere penală.“ 

Totuşi, Netflix România a pierdut şi un abonat din cauza acestor glumiţe: pe realizatorul Antenei 3, Mircea Badea. 

   

   

ShowbizPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite