VIDEO Naista care a fermecat o ţară întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Luca din Roman, judeţul Neamţ, s-a calificat în semifinala concursului „Românii au talent“. Eleva de la Liceul de Artă din Piatra Neamţ doreşte să ajungă la tehnica lui Damian Drăghici şi la sensibilitatea lui Gheorghe Zamfir.

VEZI VIDEO AICI!

Mădălina Luca (18 ani) a primit trei voturi de „Da" de la juriul emisiunii „Românii au talent" şi s-a calificat în semifinala concursului. A impresionat prin virtuozitatea cu care a interpretat o piesă foarte rapidă, de factură populară. Îmbrăcată în portul tradiţional, interpreta a smuls ropote de aplauze. „Îţi spun sincer, nu credeam că o fată cu un nai poate să mă impresioneze în modul în care ai făcut-o tu. Îţi mulţumesc foarte mult!", a spus Mihai Petre, recunoscut drept cel mai dur dintre membrii juriului.

Mădălina este elevă în clasa a XII-a, la Liceul de Artă „Victor Brauner" din Piatra Neamţ. Studiază naiul de la vârsta de 9 ani, când s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din oraşul natal Roman. „Într-o zi am însoţit o colegă la o oră de nai, la Şcoala de Muzică din Roman. Am fost fascinată de ceea ce presupunea acest instrument, încât mi-am spus că trebuie să mă înscriu şi eu. În aceeaşi zi am dat o probă pentru a vedea dacă am aptitudini muzicale şi primul răspuns a fost «nu», pe motiv că sunt prea mică pentru a studia naiul. Am izbucnit în plâns şi se pare că lacrimile au răsturnat situaţia în favoarea mea, transformând acel «nu» într-un «da»".

„Îmi place să fiu pe scenă"

Tânăra artistă consideră că moşteneşte aptitudinile din familie. „Toţi membrii familiei au ureche muzicală, însă aptitudinile de instrumentistă le moştenesc de la bunicul meu, care cânta la vioară. A învăţat singur să o mânuiască şi reuşea mereu, prin cântecele lui, să-i adune pe cei dragi în jurul său şi să-i binedispună", spune adolescenta. Apreciază tehnica lui Damian Drăghici şi sensibilitatea lui Gheorghe Zamfir, dar nu doreşte să-i copieze, ci doar să împrumute de la fiecare ceea ce îi va permite să-şi creeze propriul stil şi să devină ea însăşi un model pentru ceilalţi.

Acum, este în clasa a XII-a şi vrea să-şi continue studiile muzicale. „Intenţionez să urmez Conservatorul din Bucureşti, după care un master, dacă nu în ţară, undeva în străinătate", mărturiseşte artista. „Bineînţeles că mi-ar plăcea ca pe parcursul acestor ani să continui să profesez, să fac ceea ce ştiu eu mai bine... Să cânt şi să transmit. Pentru mine nu există satisfacţie mai mare decât aceea de a fi pe scenă şi de a-mi fi răsplătită munca prin aplauze", mărturiseşte Mădălina.

Cu banii de la concurs şi-ar ajuta părinţii

Tânăra spune că, dacă ar câştiga concursul „Românii au talent", şi-ar ajuta părinţii. „Întâi de toate, mi-aş plăti studiile şi mi-aş face o operaţie la ochi, căci de la trei ani port ochelari pentru corectarea strabismului. De asemenea, i-aş ajuta pe ai mei să-şi facă o casă la ţară, căci asta îşi doresc ei cel mai mult", a spus interpreta.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite