VIDEO Michael Jackson, comportament bizar la mărturia în procesul de pedofilie. Reacţia regelui când este întrebat dacă a abuzat minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson FOTO Guliver/Getty Images
Michael Jackson FOTO Guliver/Getty Images

Noul documentar HBO despre presupusele abuzuri sexuale ale regretatului artist Michael Jackson, „Leaving Neverland“, ce va fi difuzat în luna martie, scoate la iveală şi o înregistrare video în care regele pop este interogat de avocaţi asupra acuzaţiilor de molestare sexuală a unor minori.

O înregistrare video ce datează din 1 martie 1996, în care Michael Jackson este interogat de o echipă de avocaţi asupra acuzaţiilor legate de molestarea sexuală a unor minori, a revenit în atenţia publicului, după ce a fost prezentată în documentarul „Leaving Neverland“, ce a avut recent premiera la Festivalul de Film Sundance din SUA. 

În imagini se poate observa stinghereala starului muzicii pop în momentul în care este întrebat dacă a întreţinut relaţii sexuale cu minori. Aceeaşi înregistrare îl arată pe Michael râzând nervos, acoperindu-şi faţa cu mâinile şi oftând iritat atunci când este întrebat direct dacă a molestat sexual vreun copil. 

Michael Jackson este însoţit de un avocat pe durata audierii de trei ore, care îl îndeamnă de mai multe ori să nu răspundă la întrebările puse de avocatul acuzării, scrie Daily Mail. 

„Domnule Jackson, în ultima parte a anului 1993 au existat acuzaţii legate de un comportament nepotrivit la adresa unor copii. Din cunoştinţa dumneavoastră, aţi fost vreodată acuzat că aţi avut relaţii sexuale cu Macaulay Culkin?“, l-a întrebat avocatul.  

La auzul acestei întrebari, Michael Jackson îşi acoperă faţa cu mâinile şi începe să zâmbească iritat, iar avocatul său îi spune să nu răspundă la întrebare. 

Michael respinge toate acuzaţiile legate de molestarea copiilor şi citează învăţăturile lui Iisus pentru a se apăra cu privire la faptul că ar fi dormit în acelaşi pat cu unii copii care au vizitat ferma Neverland din California.

„Iisus a spus să iubim copiii, să fim ca ei, tineri şi inocenţi, să fim puri şi cinstiţi. Iisus s-a înconjurat întotdeauna de copii. În această credinţă am fost crescut, să fiu aşa şi să încerc să imit viaţa lui Iisus“, a declarat Michael. 

„Iisus le vorbea apostolilor, aceştia discutau aprins care dintre ei este cel mai mare. Şi Iisus a spus: «Oricare dintre voi se smereşte precum acest copil este cel mai mare în faţa mea»“, a continuat Michael. 

La un moment dat, interogatorul său îi înmânează nişte foi pe care sunt notate câteva lucruri. Jackson mărturiseşte că-şi recunoaşte scrisul şi explică că acele documente reprezintă câteva dintre zvonurile pe care voia să le lămurească într-un interviu. 

„M-am înfuriat la un moment dat şi am scris aici ce doream să spun, în interviu, pentru a lămuri lucrurile (…): Sunt un american de culoare şi sunt mândru de acest lucru. Sunt onorat de asta. Nu, nu-mi albesc pielea, sunt doar zvonuri. Apoi, nu sunt homosexual. Nu judeca o persoană dacă nu ai discutat niciodată cu ea. Când spui o minciună pentru o perioadă lungă de timp, oamenii ajung să creadă acea minciună. M-am săturat să se spună minciuni despre mine, m-am săturat de toate astea“, a răbufnit Michael. 

image

   

Cele trei ore de înregistrări datează din martie 1996, la trei ani după ce Jackson a fost acuzat pentru prima oară de molestarea lui Jordy Chandler, în vârstă de 13 ani, despre care presa a relatat că a primit 22 de milioane de dolari pentru a nu depune mărturie împotriva starului.

Imaginile au fost filmate cu nouă ani înainte ca starul să fie judecat pentru un presupus abuz asupra lui Gavin Arvizo, tot de 13 ani, procurorii acuzând şi molestarea lui Barnes, 11 ani, şi Macaulay Culkin. Michael Jackson a fost achitat, în ciuda faptului că a refuzat să depună mărturie.

Caseta prezintă o audiere a starului în cadrul procesului de drept privat declanşat de un grup de foşti angajaţi de la Neverland. Una dintre principalele argumente ale avocatului acuzării, Michael Ring, era legată de faptul că Jackson, pe atunci în vârstă de 37 de ani, ar fi ameninţat angajaţii pentru a-i determina să nu depună mărturii legate de vreun comportament nepotrivit adoptat faţă de copii.

Despre „Leaving Neverland“ 

Într-un nou documentar ce va fi difuzat de HBO în luna martie, Wade Robson, alături de James Safechuck (40 de ani), reiau acuzaţiile potrivit cărora ar fi fost violaţi de regele pop. Filmul descrie cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început o relaţie cu cei doi băieţi, pe atunci în vârstă de 7 şi 10 ani. Ajunşi la maturitate, bărbaţii povestesc cum au fost abuzaţi sexual de starul american. Una dintre dezvăluirile făcute în film este că artistul le-ar fi oferit minorilor bijuterii în schimbul favorurilor sexuale. 

Administratorii averii lui Jackson au caracterizat documentarul de patru ore drept „linşaj public“ şi i-au numit „oportunişti“ pe cei doi bărbaţi. 

Potrivit dezvăluirilor făcute de reprezentanţii lui Michael Jackson, Wade Robson a încercat în 2012 să încheie o înţelegere financiară cu diferite instituţii media, care să-i publice şocantele dezvăluiri despre abuzurile suferite, dar niciuna nu ar fi acceptat. 

Următoarea mişcare a coregrafului a fost să-i dea în judecată pe moştenitorii lui Michael Jackson, în 2013, aducând acuzaţii de molestare sexuală, dar cazul a fost clasat. O instanţă a decis, în 2015, că Robson a intentat prea târziu procesul pentru a beneficia de despăgubiri. 

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite