VIDEO Imagini impresionante în Franţa: Un milion de oameni s-au adunat pe Champs-Elysées şi la Biserica Madeleine pentru a-l omagia pe Johnny Hallyday

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fan ridică în aer un tablou cu Johnny Hallyday FOTO EPA
Un fan ridică în aer un tablou cu Johnny Hallyday FOTO EPA

Un milion de fani s-au adunat pe bulevardul Champs-Elysées şi la Biserica Madeleine pentru a-i aduce un ultim omagiu starului francez Johnny Hallyday, care a murit la vârsta de 74 de ani din cauza cancerului pulmonar. Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a ţinut un discurs înainte de slujba de înmormântare.

Un milion de oameni au ocupat bulevard Champs-Elysées pentru a-şi lua rămas bun de la Johnny Hallyday, cel mai mare star rock al Franţei. 

Evenimentul, fără precedent în Franţa, a necesitat cel puţin 1.500 de poliţişti, iar 700 de motociclişti au însoţit dricul de-a lungul celebrului bulevard parizian, în timp ce 800 de prieteni şi apropiaţi au participat la slujbă, notează agenţia News.ro.

În momentul în care cortegiul funerar a trecut pe celebrul bulevard parizian, oamenii au aplaudat, au aruncat cu flori şi i-au scandat numele artistului pe care l-au numit „patrimoniu naţional“. Având lacrimi în ochi, oamenii au cântat şi multe din versurile lui Hallyday. 

Mici grupuri de fani au ajuns cu o noapte înainte în Paris, înainte de ceremonia religioasă care va avea loc la ora 13.00, ora Franţei. Unii dintre ei au dormit pe stradă. „Vrem să-i aducem un omagiu lui Johnny. Înseamnă toată viaţa mea, îl ascult dimineaţa, la prânz şi seara“, a declarat pentru AFP şi citat de News.ro belgianul Claude Broos, instalator, în vârstă de 55 de ani

„Johnny a devenit un monument naţional“, a spus Amanda Sthers, una dintre biografele lui Johnny Hallyday, care a murit miercuri la vârsta de 74 de ani de un cancer la plămâni. 

Totodată, preşedintele Emmanuel Macron, însoţit de soţia sa, prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, a ţinut un discurs în memoria celui care a fost numit unul dintre „eroii francezi“. Momentul a fost urmărit de peste 8 milioane de telspectatori. 

„Era necesar să fiţi aici pentru Johnny, pentru că Johnny încă de la început a fost aici pentru voi. Johnny a fost o parte din noi-înşine; este destin francez“, a declara şeful Statului.

La ceremonie au fost prezenţi şi ministrul Culturii, Françoise Nyssen, Nicolas Sarkozy, alături de soţia sa, Carla Bruni,  François Hollande, împreună cu Julie Gayet, şi prim-ministrul Edouard Philippe, precum şi Eddy Mitchell, Guillaume Canet, Marion Cotillard, Line Renaud, Jean Dujardin, Salvatore Adamo. Jean Reno a stat alături de fiicele lui Johnny. 

Legendarul Johnny Hallday va fi omagiat şi pe stadioane în acest weekend, a anunţat joi Liga Franceză de Fotbal. 

De la moartea muzicianului, o staţie de metrou din Paris a fost redenumită temporar în memoria lui Johnny Hallyday, în metroul din Bruxelles s-a ascultat muzica sa, iar pe Turnul Eiffel a fost proiectat mesajul „Merci, Johnny!“. 

Johnny Hallyday va fi înhumat la Saint-Barthélemy, acolo unde familia are o proprietate şi unde artistul şi-a petrecut ultima vacanţă. 

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett“. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You“, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday“ (1965), „Derrière l’amour“ (1976), „Lorada“ (1995), „Sang pour sang“ (1999), „Le Coeur des hommes“ (2007) şi „Ça ne finira jamais“ (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez“, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant“.   

Potrivit AFP, Johnny Hallyday a vândut peste 110 milioane de albume. A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite