VIDEO Decăderea unui star: Tom Cruise

0
0

Mofturile şi reacţiile ciudate ale starului american l-au făcut să-şi piardă statutul de „băiat de aur“ dobândit la Hollywood. Ţopăiala infantilă de pe canapeaua lui Oprah, promovarea permanentă a scientologiei şi eşecul în box-office arată că lui Tom Cruise îi apune steaua norocoasă.

Acum trei ani, în 2007, Tom Cruise (48 de ani) era declasat în topul celor mai influenţi actori de către Will Smith.

Mai citeşte şi:

Vis împlinit pentru Tom Cruise: a asistat la Turul Franţei!

Până atunci, Cruise era considerat „băiatul de aur" de la Hollywood care aducea încasări record pentru studiouri, indiferent de producţiile în care juca. Tot atunci, Tom Cruise şi-a pierdut statutul de cel mai bine plătit actor, Will Smith urcând în fruntea clasamentului.

Mai mult scientolog decât actor

Începutul sfârşitului datează din 2005, când omul cu cea mai curată reputaţie de la Ho­llywood n-a mai ascultat sfaturile impresarului şi s-a comportat cum a crezut de cuviinţă. Apariţia sa la show-ul prezentatoarei TV Oprah Winfrey a devenit faimoasă şi rămas întipărită în memoria publicului pentru toate motivele greşite. În timp ce-şi proclama dragostea pentru noua lui iubită de atunci, Katie Holmes, Cruise s-a urcat pe canapea şi a început să gesticuleze, astfel încât Oprah a exclamat: „Nu te-am văzut comportându-te aşa niciodată (...) Eşti dus!"

Tot în aceeaşi perioadă, Cruise, un puternic adept al scientologiei, părea că nu reuşeşte să separe aderarea personală la o religie de promovarea filmului în care juca. Regizorul Steven Spielberg a fost de acord ca actorul să instaleze un cort pentru scientologi pe platourile de filmare ale peliculei „Războiul Lumilor", după cum Cruise i-a cerut. Spielberg a mărturisit, mai târziu, că a fost decepţionat de felul în care Tom Cruise a promovat mai mult scientologia decât filmul în care juca rolul principal.

Momentul în care atât opinia publică, cât şi presa au început să reacţioneze la exagerările actorului a fost când acesta a criticat-o vehement pe actriţa Brooke Shields care a mărturisit că a luat antidepresive pentru a-şi trata depresia postnatală.

După toate acestea, popularitatea lui Cuise a început să scadă simţitor, aşa cum a fost demonstrat într-un sondaj realizat de E-poll Market Research. Cu toate acestea, reprezentanţii studiourilor Twentieth Century Fox şi-au asumat un risc alegându-l pe Cruise în rolul protagonistului în filmul „Întâlnire explozivă". Dar pelicula n-a reuşit să se impună în box-office, nici măcar în faţa filmului „Oameni mari şi fără minte" care, deşi a primit cele mai proaste recenzii ale anului, a reuşit să întreacă filmul cu Tom Cruise la încasări.

Deşi oficial Cruise se pregăteşte pentru „Misiune imposibilă 4", cotidianul britanic „The Telegraph" spune că rolul său depinde de performanţele financiare ale peliculei „Întâlnire explozivă". Pentru acesta din urmă, Cruise a primit un comision de 20 de milioane de dolari, dar gurile rele de la Hollywood spun că ar fi ultimul mare salariu pe care îl ia.

Scientologia, în vogă la Hollywood

Biserica Scientologică a fost fondată în anii ‘60 de către Lafayette Ronald Hubbard, însă vedetele sunt cele care au propulsat acestă religie la un nivel internaţional. Tom Cruise şi John Travolta sunt printre cei mai împătimiţi adepţi cărora li se alături şi Lisa Marie şi Priscilla Presley, Kelly Preston, Kirstie Alley, Mimi Rogers şi multi alţii.

Celebrităţile trebuie să doneze în jur de 400.000 de dolari doar pentru a fi acceptate la nivelul următor de iniţiere. Membrii religiei, mai ales vedetele, sunt monitorizate tot timpul, fiind obligate să facă diverse confesiuni şi sunt îndepărtate de către de toţi apropiaţii non-scientologi.

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite