Un rus a licitat 1,2 milioane de euro la Cannes ca să meargă cu Leonardo DiCaprio în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Leonardo DiCaprio la premiera filmului „Marele Gatsby“, Cannes, 15 mai 2013. FOTO AFP
Actorul Leonardo DiCaprio la premiera filmului „Marele Gatsby“, Cannes, 15 mai 2013. FOTO AFP

Licitaţia cu premiul constând într-o excursie în spaţiu cu actorul Leonardo DiCaprio a strâns 1,2 milioane de euro care vor fi oferiţi în scop caritabil Fundaţiei pentru Cercetarea SIDA. Strângerea de fonduri s-a desfăşurat joi, la Festivalul de Film de la Cannes.

La cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, DiCaprio, care joacă în filmul „Marele Gatsby“, care a şi deschis festivalul, a apărut ca invitatul misterios ce urma să însoţească câştigătorul într-un zbor în spaţiu.

Actriţa Sharon Stone a declarat că persoana care va licita cel mai mult şi, în definitv, care va şi câştiga, se va antrena timp de trei zile cu DiCaprio, în New Mexico, înainte de a pleca în spaţiu.

„Nu reuşeşti în fiecare zi să mergi în spaţiul cosmic cu un star de cinema foarte chipeş“, a declarat Stone.

Licitaţia a început la 1 milion de euro

Gala, la care au particpat numai staruri, s-a desfăşurat la Hotel du Cap-Eden-Roc, din Antibes, Franţa, aflat lângă Cannes. În broşura licitaţiei era menţionat faptul că DiCaprio şi câştigătorul se află printre primele 1.000 de persoane care vor părăsi planeta.

Câştigătorul, Vasili Klyukin, este un rus de 37 de ani care trăieşte în Monaco. El a recunoscut că întotdeauna şi-a dorit să călătorească în spaţiu.

„Vreau să fiu un pic mai îndrăzneţ. Va trebui ca acum să renunţ pe bune la fumat!“, a declarat Klyukin, care lucrează în domeniul imobiliar.

După ce Klyukin, care a cumpărat şi un colier cu aur şi diamante în valoare de 400.000 de euro, a câştigat, Stone a anunţat că alte două bilete sunt disponibile pentru zbor. Astfel, ei au mai strâns încă 1,8 milioane de euro.

Gala AmfAR este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri ţinută la cel mai mare festival de film din lume. La finalul licitaţiei, suma obţinută s-a ridicat la 25 de milioane de euro, spre deosebire de anul trecut, când s-au strâns 11 milioane de euro.

nico

Actriţa Sharon Stone (centru) vorbeşte publicului la gala AmfaR pe 23 mai 2013

Prima gazdă a Galei a fost Elizabeth Taylor

Lista persoanelor care au participat la evenimentul de joi i-a inclus pe Leonardo DiCaprio, membrii juriului de la Cannes, Nicole Kidman şi Christopher Waltz, cântăreţele Kylie Minogue şi Janet Jackson şi actorii Adrien Brody, Jessica Chastain şi Goldie Hawn.

Spectacolele serii au fost oferite de Shirley Bassey, care a cântat „Goldfinger“, şi de trupa pop britanică Duran Duran.

Alte elemente oferite în cadul licitaţiei au inclus bilete la evenimente de la Hollywood, o pictură a lui Damien Hirst, un portret de familie al lui Annie Leibovitz, şansa de a juca în patru filme şi un spectacol privat oferit de Simon Le Bon şi John Taylor de la Duran Duran.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite