Un nume important al Hollywood-ului a dus o viaţă dublă, dar este mândru: spionaj şi trafic de arme pentru Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arnon Milchan deţine compania New Regency Film şi a produs peste 120 de pelicule FOTO Forbes
Arnon Milchan deţine compania New Regency Film şi a produs peste 120 de pelicule FOTO Forbes

Arnon Milchan, un important magnat de la Hollywood, care a produs pelicule precum „Frumuşica/ Pretty Woman“ sau „Fight Club“, a dezvăluit într-un interviu televizat că a dus o viaţă dublă la sfârşitul anilor '70, când a făcut trafic de arme şi a lucrat pentru serviciile de spionaj ale Israelului, după cum informează „Daily Mail“.

Magnatul Arnon Milchan a recunoscut, într-un interviu televizat acordat în emisiunea „Uvda“, care va fi difuzată luni pe postul israelian „Channel 2“, că a fost implicat în tranzacţii clandestine pentru procurare de armament pentru Israel, dar şi că a contribuit la promovarea aşa-zisului program nuclear al acestei ţări. 

Regizorul Sydney Pollack a fost şi el implicat

În interviu, Milchan povesteşte cum a încercat să convingă mai mulţi colegi de la Hollywood să lucreze pentru Ministerul israelian al Apărării, afirmând că regretatul regizor Sydney Pollack a fost de acord să se implice în tranzacţiile cu arme, după cum notează publicaţia „Haaretz“. 

Pollack, care a murit în anul 2008, a achiziţionat arme şi alte echipamente militare pentru Israel în anii 1970. Regizorul ştia ce presupunea această implicarea, a spus Milchan, care a adăugat că „nu a vrut să-l sperie pentru că era american. Ar fi spus «nu». De fapt, a spus «nu» de multe ori, dar, de asemenea, a spus «da» de multe ori“, notează „Daily Mail“.

Robert De Niro, un prieten apropiat

La acest interviu au mai participat nume precum Robert De Niro a declarat că nu era străin de faptul că Milchan a fost spion.

image

Actorul Robert De Niro, alături de prietenul său, Arnon Milchan, în timpul interviului FOTO Daily Mail

„L-am întrebat o dată, vorbeam despre ceva şi mi-a spus că este israelian şi bineînţeles că ar face astfel de lucruri pentru ţara sa. Mi-amintesc că, la un moment dat, l-am întrebat pe Arnon despre asta, pentru că eram prieteni şi eram curios, dar nu într-un mod acuzator, voiam doar să ştiu. Mi-a dat un răspuns afirmativ şi l-am acceptat“, şi-a amintit actorul Robert De Niro. 

„Am făcut-o pentru ţara mea şi sunt mândru“

Cu toate acestea, producătorul a declarat că viaţa lui nu a fost întotdeauna uşoară şi că „a făcut aceste lucruri pentru ţara sa“ şi este mândru.

„La Hollywood oamenilor nu le place să lucreze cu un traficant de arme, ideologic, cu cineva care trăieşte din vânzarea de mitraliere şi ucidere. În loc să vorbesc cu oamenii despre un scenariu, eram nevoit să petrec jumătate de oră explicând că nu sunt un traficant de arme“, a spus Milchan, citat de „Haaretz“.

image

Arnon Milchan a recunoscut, într-un interviu televizat, că a avut o viaţă dublă FOTO Daily Mail

„Dacă oamenii ar şti de câte ori mi-am riscat viaţa, înainte şi înapoi, iar şi iar, pentru ţara mea. Şi dintr-o dată trebuie să mă apăr - «Nu sunt un traficant de arme, eu nu vând arme, eu nu vând rachete». Ar fi trebuit să fiu conştient de ce mă aşteaptă, dar am făcut-o pentru ţara mea şi sunt mândru de asta“, a mai spus producătorul.

Un producător de succes, cu peste 120 de filme

Aceasta nu este pentru prima dată când detaliile despre viaţa dublă a lui Milchan apar în presa internaţională. Astfel, în urmă cu doi ani a fost lansată pe piaţă cartea „Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan“, scrisă de Meir Doron şi Joseph Gelman. În carte se spune că Milchan era agent al Biroului pentru relaţii ştiinţifice al Israelului şi culegea informaţii pentru programul nuclear al acestei ţări. Biroul a fost închis după ce agentul american Jonathan Pollard a fost arestat, în 1986, pentru spionaj în favoarea Israelului.

Milchan, în vârstă de 68 de ani, rămâne însă un producător de succes, iar compania sa, New Regency Films, are programate pentru lansare în 2013-2014 patru filme. Unul dintre acestea este „Noah“, regizat de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe, Emma Watson şi Anthony Hopkins.

De-a lungul carierei, Milchan a produs peste 120 de filme, printre acestea numărându-se „Războiul familiei Rose/ The War of the Roses“, „A fost odată în America/ Once Upon a Time in America“, „Frumuşica/ Pretty Woman“, „Născuţi asasini/ Natural Born Killers“, „Stare de asediu/ Under Siege“, „Avocatul diavolului/ The Devil's Advocate“, „Fântâna/ The Fountain“, „Infidela/ Unfaithful“ sau „L.A. Confidential“.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite