Un artist român renunţă la religia ortodoxă: „Credinţa nu are legătură cu afacerea sumbră coordonată de ipocriţi îmbrăcaţi în sutane“

0
0
Marius Popa FOTO Facebook/Arhivă personală
Marius Popa FOTO Facebook/Arhivă personală

Un artist român renunţă la religia ortodoxă „în semn de protest“ faţă de atitudinea pe care Biserica a adoptat-o şi a promovat-o înainte de referendumul pentru redefinirea familiei.

Marius Popa, fostul solist al trupei „Jukebox“ a anunţat că renunţă la religia ortodoxă, ca reacţie, spune el, la atitudinea pe care a afişat-o Biserica în contextul referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit Libertatea

Artistul consideră că credinţa nu are legătură cu manipularea politică, pe care Biserica a afişat-o înainte de Referendum.

„În semn de protest pentru toate urâţeniile pe care Biserica Ortodoxă Română le face, de la manipulare la politică, trecând prin fariseism, imoralitate şi lăcomie, renunţ la religia mea ortodoxă începând din acest moment! Nu sunt ateu, dar nu pot gira în niciun fel ipocrizia. Credinţa şi inima bună nu au legătură cu o afacere sumbră coordonată de ipocriţi îmbrăcaţi în sutane“, este mesajul pe care fostul rocker de la „Cronica cârcotaşilor“ l-a transmis fanilor.

Marius Popa este cunoscut pentru activitatea sa în muzică, în teatru, dar şi pentru faptul că este un militant pentru schimbarea clasei politice.

Decizia pe care a luat-o cântăreţul a fost adoptată şi de actorul Mihai Bendeac (35 de ani), în urmă cu 15 ani, când acesta a renunţat la religia în care a fost botezat.

Subiectul referendumului pentru familia tradiţională a creat controverse, după ce mai multe persoane publice şi-au expus punctele de vedere în mediul online.

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, din 6-7 octombrie, a fost de 20,96 la sută, nefiind validat.

   

Potrivit BEC, numărul de voturi pentru modificarea Constituţiei, adică răspunsul „DA“, a fost de 3.461.581 de persoane, ceea ce reprezintă 91,61% din numărul participanţilor. 6,42% din numărul participanţilor a votat „NU“ la referendum (242.771), iar 74.414 (1,97% dintre participanţi) şi-au anulat votul.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite